szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szokásosnál jóval kevesebbszer kell tölteni a Mobvoi nevű kínai cég új okosóráját, amelyik két kijelzőt is bevet az energiatakarékosság érdekében.

A kínai Mobvoi cég legújabb eszköze, a Ticwatch Pro okosóra lenyűgöző (akár egy hónapos) készenléti időt kínál, s teszi mindezt prémium dizájnnal és persze néhány technológiai trükkel. Ez utóbbiak közül a legérdekesebb mindenképpen a két kijelző, amelyeket egymás fölé tett a gyártó. Az alsó egy 1,39”-es 400 x 400 pixeles AMOLED képernyő, amelyik a Google Wear OS-t futtatja. Felette egy filmkompenzációs réteget használó STN (FSTN) LCD kapott helyet, amelyik mutatja a fontos alapinformációkat (az időt klasszikus digitális stílusban, a lépésszámlálót, a dátumot és az akku élettartamát). Az óra akkumulátora 415 mAh-s.

Azt, hogy két kijelző van, észre sem lehet venni az órán. Viszont ha megérintjük a felső kijelzőt, vagy magunk felé emeljük az eszközt, máris aktiválódik az alsó képernyő a Wear OS megjelenítéséhez. Az energiatakarékos (felső) kijelzőt aktiváló üzemmódot Essential Mode-nak hívják, és ha például éjszakára mindig ezt aktiváljuk, akkor az megnöveli az akkumulátoros működési időt.

©

Ami a konkrétabb akkumulátoros működési időket illeti: Smart Mode-ban (azaz amikor az energiafalóbb alsó kijelző aktív) 2 napot, Essential Mode-ban – mint említettük – a 30 napot, a legjellemzőbb vegyes működésben 5-30 napot ad meg a gyártó. Az órában van beépített GPS és természetesen pulzusmérő is, és az érzékelők Essential Mode-ban is elérhetők. Még NFC is van a Google Pay használatához.

©

Mindezek után kerülhetett volna jobb lapkakészlet is egy ilyen órába, mint a már korosnak számító Qualcomm Snapdragon 2100, és talán kár volt a RAM-on is spórolni, ami most 512 MB.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
40 millió Pfizer-vakcinát rendelt a WHO

40 millió Pfizer-vakcinát rendelt a WHO

A kormány mostantól akármennyit félretehet a járvány elleni védekezésre

A kormány mostantól akármennyit félretehet a járvány elleni védekezésre

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"