szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eredeti Nokia 3310-es elpusztíthatatlansága immáron legendás. Egy újabb (őrült) kísérlet további adalékkal szolgál ehhez.

Az eredeti Nokia 3310-es mindent túlélt, számos tortúrateszttel kínozták, és szinte minden kísérletet ép bőrrel úszott meg, nem véletlenül emlegették a telefonok Chuck Norrisaként.

Nemrégiben egy újabb őrült próbának tették ki, de nem csupán egymagában. Mellé tettek egy modern okostelefont is, hiszen a kísérletezők arra is kíváncsiak voltak, vajon ez hogyan bírja a próbát. Ez a bizonyos próba pedig nem volt akármi: egymillió voltos áramütésnek tették ki a készülékeket.

©

Talán nem is olyan meglepő, hogy az eredeti Nokia 3310-es ezt a megpróbáltatást is túlélte: az áramütés közben is tudott fogadni hívásokat és az SMS-ek is megjelentek a kijelzőjén. Más volt viszont a helyzet az okostelefonnal, ennek érzékeny szenzorai nem bírták az óriási feszültséget. A kísérlet végén ugyan bekapcsolt állapotban maradt a telefon, azonban az érintésérzékelői végleg tönkrementek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a legújabb maszkelmélet, lehet, hogy érdemes megfogadni

Itt a legújabb maszkelmélet, lehet, hogy érdemes megfogadni

Ezüst Medvét nyert Nagy Dénes háborús filmje a Berlinálén

Ezüst Medvét nyert Nagy Dénes háborús filmje a Berlinálén

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat