szerző:
hvg.hu

Az eredeti Nokia 3310-es elpusztíthatatlansága immáron legendás. Egy újabb (őrült) kísérlet további adalékkal szolgál ehhez.

Az eredeti Nokia 3310-es mindent túlélt, számos tortúrateszttel kínozták, és szinte minden kísérletet ép bőrrel úszott meg, nem véletlenül emlegették a telefonok Chuck Norrisaként.

Nemrégiben egy újabb őrült próbának tették ki, de nem csupán egymagában. Mellé tettek egy modern okostelefont is, hiszen a kísérletezők arra is kíváncsiak voltak, vajon ez hogyan bírja a próbát. Ez a bizonyos próba pedig nem volt akármi: egymillió voltos áramütésnek tették ki a készülékeket.

©

Talán nem is olyan meglepő, hogy az eredeti Nokia 3310-es ezt a megpróbáltatást is túlélte: az áramütés közben is tudott fogadni hívásokat és az SMS-ek is megjelentek a kijelzőjén. Más volt viszont a helyzet az okostelefonnal, ennek érzékeny szenzorai nem bírták az óriási feszültséget. A kísérlet végén ugyan bekapcsolt állapotban maradt a telefon, azonban az érintésérzékelői végleg tönkrementek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!