szerző:
hvg.hu

Lehet, hogy érdemes lesz megjegyezni egy eddig kevéssé közszájon forgó cég nevet, többen is állítják ugyanis, hogy a Roblox lehet a következő Minecraft.

Játékportfóliója színesítése érdekében vásárolta fel a Microsoft a Minecraftot fejlesztő céget, azaz lényegében a Minecraft játékot még 2014-ben. Az üzlet 2,5 milliárd dollár fejében köttetett meg. Most viszont többen is úgy gondolják, hogy egy másik játékfejlesztő cégre várhat hasonló pályafutás, ugyanis lassan már többet ér az – egykori – Minecraftnál. Egy újabb befejtetői akciónak köszönhetően ugyanis immár több mint 2,4 milliárd dollár az értéke, és hamarosan túlszárnyalhatja a Microsoft régebbi kiválasztottját.

A Roblox Corporationről van szó, egy 14 éves vállalatról, amelynek jelenleg 64 millió havi előfizetője van. A cég fejlesztett egy virtuális valóságon alapuló online játékot, elsősorban tíz év körüli gyerekeknek, és a LEGO-szerű elemekből építkezős játéknak óriási a sikere. Elérhető PC-re, Macre, Xbox One-ra, és van iOS-es és androidos változata is. A játék ingyenes, viszont a játékon belül megvehető a virtuális világ saját valutája, a Robux, amellyel azután különféle tárgyak vásárolhatók.

©

A Roblox Corp. arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy hozzanak létre (fizetős) játékokat a játékon belül, annak érdekében, hogy pénzhez jussanak, és a vállalat számára további üzleti lehetőségeket nyissanak. A Roblox beszámolója szerint masszívan nyereségesek, és már olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy gondolkoznak azon, hogy a tőzsdén is megjelennek. Lehet, hogy hamarosan felfigyel rájuk valamelyik óriás tech-vállalat?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Újabb aranybánya: Tiborcz üzlettársa a régészetbe is beszállna

Újabb aranybánya: Tiborcz üzlettársa a régészetbe is beszállna

Hivatalos: itt a teljesen új Toyota Corolla szedán

Hivatalos: itt a teljesen új Toyota Corolla szedán

Egyre nehezebb az egyetemisták dolga, hogy ki tudják fizetni az albérletüket

Egyre nehezebb az egyetemisták dolga, hogy ki tudják fizetni az albérletüket

Pető Iván: Orbán "rendkívül tudatos, erkölcstelen politikus"

Pető Iván: Orbán "rendkívül tudatos, erkölcstelen politikus"

Rá sem ismerünk majd Svájcra a klímaváltozás miatt?

Rá sem ismerünk majd Svájcra a klímaváltozás miatt?

Gruevszki-ügy: Orbán megint fejfájást okoz az EU-nak

Gruevszki-ügy: Orbán megint fejfájást okoz az EU-nak