szerző:
hvg.hu

A legnagyobb videómegosztónak is sok volt, ahogy az amerikai pár viselkedett tulajdon gyerekeivel az általa működtetett, egyébként százezrek által követett csatornán.

Viszonylag hosszú ideig működött a FamilyOFive nevű YouTube-csatorna, amely egy marylandi szülőpáros mindennapjaiba engedett betekintést. Csakhogy a rengeteg videó között olyan felvételek is szerepeltek, amelyen saját gyermekeiket alázták meg. Akadt, amelyiken addig ordítottak velük, míg a kicsik el nem kezdtek zokogni, de volt, hogy meg is pofozták őket, és olyan is, mikor egyikük vérző orral tűnt fel a videón.

Ez egy idő után a nézőknek is sok lett, így jelentették a csatornát, a YouTube pedig felfüggesztette őket. Az ügy végül odáig fajult, hogy Martinséktól két gyermekük felügyeleti jogát is megvonták, a gyermekek elhanyagolásában bűnösnek talált párt pedig öt év próbára bocsátották tavaly.

A bírósági döntést követően a pár Marylandből Nyugat-Virginiába költözött a három náluk maradt kicsivel. A csatornát új névre átkeresztelve, DaddyOFive-ként működtették tovább, miközben a kamera előtti megaláztatások egyre gyakoribbá váltak. Az egyik prominens youtuber, Philip DeFranco, aki már korábban is figyelmeztette a családot a minden józan észt nélkülöző felvételek miatt, újból jelentette őket, a videómegosztó pedig nem tétovázott, azonnali hatállyal letiltotta a családot. A hivatalos közlés szerint azért, mert a csatorna működtetői olyan tartalmakat tettek elérhetővé, amelyek egyértelműen veszélyeztették a gyermekeket.

A WUSA9 nevű csatorna később közleményt kapott a szülőktől, melyben azt írták, az elmúlt 18 hónapban keményen dolgoztak azon, hogy helyreállítsák a családon belüli problémákat, mostanra pedig mindannyian jól vannak, boldogok. Terveik szerint hamarosan új csatornát is indítanak, de ígéretük szerint szigorúan követik majd a szabályokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!