szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Többen is arra panaszkodtak, hogy az Apple nevében elkövetett csalások áldozatai lettek, noha közülük van, akinek Apple-fiókja sincsen, míg másnak a létező fiókjában sem volt nyoma a tranzakciónak.

Egészen furcsa banki visszaélésről számol be az Index egyik olvasója. Azt írja, számlájáról kétszer is egy 36 990 forintos összeget utaltak el a tudta nélkül, majd jelezte a történetek a banknak, aki az Apple magyar ügyfélszolgálatához irányította, ahonnan két napon belül vissza is utalták az összegeket. A legfurcsább ebben, hogy állítása szerint

nem is rendelkezik Apple ID-vel, és soha nem is volt semmilyen Apple-eszköze.

Később két fiának a számlájáról is megpróbáltak pénzt utalni, részben sikerrel. Ők egyébként iPhone-t használnak, itt viszont az volt a furcsa, hogy a vásárlásoknak nem találták nyomát Apple-fiókjukban.

Az Apple azt mondta, tud a csalásról, de eddig arról nem értesült, hogy magyar sértettek is lennének. Az Index kérdezte továbbá a céget annak részleteiről, hogy miként történhetett meg ilyesmi, erre egyelőre várják a választ.

Ha önt is érinti a csalás, furcsa dolog történt mostanával az Apple ID-je körül, netán nem is rendelkezik fiókkal, de az Apple nevében vontak le öntől pénzt, írja meg történetét a [email protected] címre, vagy üzenetben a HVG Tech rovatának Facebook-oldalánakt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több krónikus betegségnél kockázatos lehet az orosz vakcina beadása

Több krónikus betegségnél kockázatos lehet az orosz vakcina beadása

370 lóerős lett a Cupra Formentor

370 lóerős lett a Cupra Formentor

Kitilthatják az olasz zászlót és himnuszt az olimpiáról

Kitilthatják az olasz zászlót és himnuszt az olimpiáról