szerző:
hvg.hu

Minden fontos információt egy helyre rendez, emellett csökkenti az adminisztrációs ügyintézés idejét az a Facebook Messengerre alapuló új kommunikációs eszköz, amelyet két szegedi diák készített, de nem csak a Szegeden élőknek.

A messengeres chatbotok előnye, hogy telepítés nélkül, egy már meglévő platformra támaszkodva használhatók, csak a megfelelő kulcsszavakra van szükség, az app pedig minden információt jelez. Ennek mintájára született meg korábban a MÁV menetrendes keresőjét kiegészítő (vagy azt helyettesítő) ötlet is, s most szegedi gimnazisták készítettek hasonlót.

A Sulibot egyszerre jelent új kommunikációs csatornát és az iskolai események kihirdetésére alkalmas felületet. Mivel más alkalmazást nem igényel, a diákok a Messengert megnyitva tudják használni, így pillanatok alatt információt kaphatnak arról, elmarad-e valamilyen óra, hol tartózkodik a keresett tanár, de arra is alkalmas, hogy zenét kérjenek vele az iskolarádióba. Segítségével a diákok valamilyen őket érdeklő témakörre is feliratkozhatnak.

A fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a bottal való beszélgetés minél személyesebb érzést nyújtson, a program ezért egyrészt barátságos hangnem szól a diákokhoz, akik becenevet is beállíthatnak maguknak. Emellett egyéni statisztikákat láthatnak az adatlapjukon, amelyek folyamatosan nyomon követhetők.

A Sulibotot úgy találták ki, hogy a szülők is használni tudják, így a Messengerbe lépve ők maguk is tájékozódhatnak az iskolai események, például a szülői értekezletek időpontjáról. Használata teljesen biztonságos, a személyes adatok megjelenítéshez ugyanis iskolai azonosítót kér, de a publikus információkat a vendégfelhasználók, így a szülők is látják.

Bár szegediek készítettek, a programot fél évre szóló ingyenes próbaidőszak keretében mindenkinek odaadják, sőt, ez idő alatt a szerverköltséget is ők állják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az ellenzék jelöltje győzött Szombathelyen

Az ellenzék jelöltje győzött Szombathelyen

Vonat és autó ütközött össze Kecskemét mellett

Vonat és autó ütközött össze Kecskemét mellett

A legszemetebb aljamunkát is elvégzik, és ezt nem érzik sértőnek

A legszemetebb aljamunkát is elvégzik, és ezt nem érzik sértőnek

Halálra gázolt a vonat egy embert Vácnál

Halálra gázolt a vonat egy embert Vácnál

Hatalmas tévedés, hogy Mohácsnál nem volt ott mindenki, akinek ott kellett lennie

Hatalmas tévedés, hogy Mohácsnál nem volt ott mindenki, akinek ott kellett lennie

"Ilyen lakásárak mellett a csok nem elég, ezért kell a lakástakarék"

"Ilyen lakásárak mellett a csok nem elég, ezért kell a lakástakarék"