szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egészen egyedi módot eszelt ki arra egy 17 éves amerikai fiatal, hogy ingyen internethez jusson. A Palo Altó-i rendőrök azért más motivációt (is) sejtenek a háttérben.

A kiberbűnözés szó hallatán valószínűleg mindenkinek ugyanaz a kép ugrik be: egy hacker, aki vírusok és egy sor trükk segítségével igyekszik megszerezni a féltett adatainkat. A jelek szerint létezik más módja is annak, hogy ellopják tőlünk a wifi-jelszót.

A The Washington Post beszámolója szerint egy 17 éves fiatal július 21-én nemes egyszerűséggel besétált egy Palo Altó-i házba, hogy megkérje az ott élőket: hadd használja a wifijüket. A helyi rendőrség elmondása szerint mindezt azért, mert lemerült a saját adatkerete. Miután nem kapta meg, ellopta a család egyik kerékpárját.

A fiatal néhány órával később, az éjszaka közepén tört be egy másik, közelben lévő házba. A jelentés szerint felébresztette az ott élő párt, hogy adják meg neki a wifi-jelszavukat, de itt sem járt túl nagy sikerrel: a férfi kitessékelte őt a házból, majd ráhívta a rendőröket.

A rendőrség szerint azt egyelőre nem tudni, hogy valóban a wifi-jelszót akarta-e megszerezni, vagy a sztorija csak ürügy volt, amikor rájött, hogy a házban ott vannak a tulajdonosok is. A fiatalt végül betörés és a hatóság félrevezetése miatt vették őrizetbe, az igazoltatás során ugyanis hamis személyi adatokat adott meg.

Palo Altóban egyébként van ingyenes, nyilvános wifi.

Hasonló érdekességekért kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elon Muskék titokban egy óriási akkumulátoron dolgoznak, a texasi hálózatra kötnék

Elon Muskék titokban egy óriási akkumulátoron dolgoznak, a texasi hálózatra kötnék

Lázas, fáj a feje és végtagfájdalmai is vannak a koronavírusos Dobrev Klárának

Lázas, fáj a feje és végtagfájdalmai is vannak a koronavírusos Dobrev Klárának

Radar360: Élesek a szigorítások, besegítene a magánegészségügy

Radar360: Élesek a szigorítások, besegítene a magánegészségügy