szerző:
hvg.hu

A Mozilla öt év után ismét hozzányúl a Firefox logójához, ezúttal azonban nem egy egyszerű ráncfelvarrásról van szó.

Története során már többször is volt példa arra, hogy a Mozilla kisebb-nagyobb átalakítást eszközöljön a Firefox logóján. Legutóbb 5 évvel ezelőtt történt ilyesmi, ekkor kapta meg a böngésző a most is látható ikont, a cég pedig elérkezettnek látta az időt, hogy ismét hozzányúljon a legismertebb termékük arculatához. Ezúttal azonban jóval radikálisabb lesz a változás.

A kreatív igazgató Tim Murray, valamint a szenior igazgató Madhava Enros egy blogbejegyzésben mutatta meg a felhasználóknak, milyen terveken gondolkodnak. Jelenleg kétféle variáció van "versenyben", és mindkettőn jól látható, valóban nem egy egyszerű ráncfelvarrásról van szó.

©

A főlogó az egyik esetben teljes mértékben lecserélődne, és a jelenlegi kerek ikon helyett egy szögletes rókafejet tennének a helyére, míg a másik esetben maradna a kerek forma, de a korábbi róka alak egy pacává változna át. A Mozilla emellett nemcsak a mindenki által ismert böngésző logóját, de a többi termékük ikonját is átszabná.

©

A fejlesztők kíváncsiak a felhasználók véleményére, ugyanakkor nem a júzerek szavazzák majd meg, hogy melyik legyen: a végső döntést a cég emberei hozzák meg. Hogy pontosan mikor jön a radikális változás, egyelőre nem tudni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!