szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kutatók nem tudják, hogy honnan és miért érkeznek, korábban is észleletek hasonlót.

Azonosítatlan rádiójeleket fogott a világűrben egy brit columbiai rádiótávcső. A jelet húsz percen keresztül tudták fogni a kutatók, azt azonban nem tudják, honnan és miért érkeztek – írja az IFLScience.

Hasonló, titokzatos rádiójeleket már korábban is észleltek, de ez volt az első olyan, amelynek frekvenciája 700 MHz alatti. A tudósok ezt a jelenséget gyors rádiókitörésnek nevezik, amelynek forrása ismeretlen, azt ugyanakkor tudni lehet, hogy hatalmas távolságokat tesznek meg a világűrben, mire elérik a Földet.

Az első ilyen rádiójelet 2007-ben regisztrálták, azóta több ilyen esettel is találkoztak a kutatók. A jelek szinte minden esetben más és más formában érkeztek, csupán egy olyan volt közöttük, amely többször is megismétlődött.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Méghogy hideg van a városban: -270 Celsius-fok lehetett a világűrben

Egy nyugat-ausztráliai földi telepítésű antenna észlelte a legkorábbi ismert csillagok bizonyítékát, amelyek megvilágították a sötétségben lévő világegyetemet az ősrobbanás után - közölték amerikai kutatók a Nature című tudományos folyóiratban bemutatott tanulmányukban.

Orbán Viktor találkozásai a koronavírussal

Orbán Viktor találkozásai a koronavírussal

Már a műholdképeken is látni a London méretű jéghegyet, ami leszakadt az Antarktiszról

Már a műholdképeken is látni a London méretű jéghegyet, ami leszakadt az Antarktiszról

Kósa annyira akarhatta az „örökös” pénzét, hogy nem vette észre az őrültségeket

Kósa annyira akarhatta az „örökös” pénzét, hogy nem vette észre az őrültségeket