szerző:
hvg.hu

Sok borsot törtek a felhasználók orra alá a kriptopénzt bányászó appok, de végre a Google is megelégelte ezt. Megváltoztatta a Play Store irányelveit.

Egyre több kriptopénzt bányászó alkalmazás került az alkalmazás-áruházakba, köztük olyanok is, amelyek csendben, a háttérben folytatták ezt a műveletet. Korábban az Apple tiltott ki az App Store-ból minden ilyen appot, most pedig a Google is lépett, megváltoztatta a Google Play Store fejlesztői irányelveit: letiltja a kriptopénzbányász appokat (amúgy jelenleg még jó pár ilyen app megtalálható a Google Play Store-ban).

©

A kriptopénz-bányászat nem mondható újdonságnak, önmagában nem is veszélyes (feltéve, hogy a felhasználó tudatában van az app energiaigényének), azonban a hackerek rájöttek arra, hogy akár több millió dollárt is szerezhetnek, kihasználva a naiv felhasználók erőforrásait. Így vált mára a kriptopénzbányászat az egyik legnagyobb fenyegetéssé, így generál negatív érzelmeket, ezért is tettek intézkedéseket a tech-óriások az ilyesfajta appok korlátozására.

Egyébként nem ez az első Google-lépés a kriptopénzbányászattal kapcsolatban, korábban már letiltotta az ilyen bővítményeket a Chrome internetes áruházból, és korlátozza azokat a hirdetéseket, amelyek segítik a kriptopénzkereskedést, az ICO-kat, a kriptopénztárcák használatát stb.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!