szerző:
Gécs Dániel

Az ország legsikeresebb vállalkozójának bőrébe bújhatnak azok, akik kipróbálják a Magyar Kétfarkú Kutya Párt új, a Super Mario tematikájára hajazó játékát. Paródia lévén a körítés se semmi: feltűnik a kisvasúton ülő Orbán Viktor, Schmidt Mária és egy méregdrága hajó is.

Mészáros Lőrincet korábban a HVG hetilap címlapján mi is ábrázoltuk Super Marióként. No, nem azért, mert a felcsúti vállalkozó is odavan a számítógépes programokért, hanem mert a népszerű játékfigurához hasonlóan Mészáros is mágnesként gyűjti maga köré a pénzérméket.

Tudomásunk szerint a hasonlóságot eddig senki nem ültette át a videojátékos világba, így a Kétfarkú Kutya Párt alkotása egy régi hiányérzetet is enyhít: olyan játékot készítettek ugyanis, amelyben magával Mészárossal lehet gyűjteni a pontokat/betevőt, egy Marióéhoz nagyon hasonló világban.

©

A program böngészőből és mobilról is játszható, igaz, utóbbi esetben csak Androidon, és fontos követelmény, hogy legalább 7.0-ás rendszerre van hozzá szükség. Tapasztalaink szerint azonban telefonról jobb nem is próbálkozni vele: nagy képernyőről sokkal szórakoztatóbb.

Az irányítás a korábbi mariós programokhoz hasonlóan a billentyűzet nyilaival végezhető, ugrani pedig a Shifttel lehet. A Kétfarkúak egy karakterválasztó képernyőt is beépítettek játékba, így nem csak a nagy Mészárossal, hanem a Kétfarkúak jelöltjével, az időközi polgármesteri címért szintén versenybe szálló, "igazi" Mészáros Lászlóval is lehet pontokat gyűjteni. A játékos dolgát különféle ellenségek nehezítik, köztük a kisvonaton száguldó kormányfő, Schmidt Mária, valamint a jól ismert teknőcök.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

2Rule: elég jól felpörgette a mémgyárat Mészáros Lőrinc csodameze

Nem hazai alapanyagokból, nem Magyarországon készítik, de legalább a gyártó megnevezése magyar. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Sportmárka Zrt. által készített új sportmezek, illetve a mögöttük álló 2Rule márka megihlette az internet digitális népművészeit.

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel

Nincs klímaváltozás? A hollandoknak lenne ehhez egy-két szavuk

Nincs klímaváltozás? A hollandoknak lenne ehhez egy-két szavuk

Egyre több felnőtt tanul tovább Magyarországon

Egyre több felnőtt tanul tovább Magyarországon

Három faluban is választást tartanak ma

Három faluban is választást tartanak ma

Teljes kijelzős, 48 megapixeles mobilt villantott a Honor

Teljes kijelzős, 48 megapixeles mobilt villantott a Honor

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő