szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Július közepén jelentették be a Gorilla Glass 6 védőréteget, és már azt is tudni, melyik telefonon jelenik meg először.

A Gorilla Glass 6 védőréteg kifejlesztésével az volt a cél, hogy a telefon többször is kibírja a megpróbáltatásokat (le is lehet ejteni legalább 15-ször egyméteres magasságból károsodás nélkül), ezen kívül azonban nagyobb optikai tisztaság, jobb érintésérzékenység is érkezik az új védőréteggel, sőt a vezeték nélküli töltést is támogatja.

Innentől kezdve már csak az kérdés, hogy ki csap le rá először, melyik gyártó alkalmazza elsőként okostelefonján. Nos, immár a válasz is megszületett: az Oppo lesz az a gyártó, amelyik először rukkol ki Gorilla Glass 6 kijelző-védelemmel ellátott telefonnal. Ezt a Corning Gorilla Glass fejlesztéséért felelős alelnöke is megerősítette, s hasonlóan nyilatkozott az Oppo alelnöke is.

©

Mivel jelenleg az R17 és az R17 Pro az Oppo bemutatásra váró csúcstelefonjai, várhatóan ezek kapják meg elsőként ezt a védelmet. Ezekről az eszközökről csak keveset tudni, de ami kiszivárgott, annál izgalmasabb: állítólag 10 GB-nyi RAM-mal érkeznek és az ujjlenyomat-olvasó a kijelzőbe lesz beépítve. Persze nem az Oppo lesz az egyetlen, aki az új védőréteget alkalmazza a telefonján, a Corning több gyártóval is szorosan együttműködik ez ügyben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Belebukhat a mongol kormány egy koronavírusos kismama méltatlan kezelésébe

Belebukhat a mongol kormány egy koronavírusos kismama méltatlan kezelésébe

A kormány mostantól akármennyit félretehet a járvány elleni védekezésre

A kormány mostantól akármennyit félretehet a járvány elleni védekezésre

A tőzsdéknek tetszik, hogy Biden átvette a hatalmat

A tőzsdéknek tetszik, hogy Biden átvette a hatalmat