szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új funkciót kapott a Tesla otthoni akkumulátora, a Powerwall, melynek köszönhetően képes 100 százalékra feltölteni magát közvetlenül azelőtt, hogy kitörne a közeledő vihar.

Elon Musk közel két évvel ezelőtt, 2016 októberében állt elő ötletével, ami képes durván csökkenteni az otthoni áramszámlát. A háztartási fali akkumulátor, a Powerwall elraktározza a napközben a napelemekkel megtermelt áramot, amit vagy mi használunk fel, vagy szükség esetén a rendszer képes azt a hálózatba táplálni, így előzve meg a kritikus áramkimaradásokat.

A Tesla fali akkumulátora most egy új funkciónak köszönhetően még hasznosabbá vált. Az Electrek szúrta ki, hogy a "Storm Watch" (magyarul valószínűleg: viharfigyelő) funkciót kapott a rendszer. A fejlesztés lényege, hogy az időjárás-előrejelzést folyamatosan figyelve a Powerwall tudni fogja, mikor közeleg felé vihar, és a lehetséges áramkimaradásra felkészülve teljesen feltölti magát a készülék. Miután a vihar elvonult, a rendszer újra visszaáll normál üzemmenetbe.

©

A Tesla emellett egy másik funkciót is készített a Powerwallhoz. A Grid Service lényege, hogy jelzi, mikor táplál vissza áramot a hálózatba a rendszer. A kanadai Új-Skóciában például a felesleges szélenergiát a háztartásokban felszerelt Powerwall raktározza el, szükség esetén pedig visszatölti azt a hálózatba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
80 milliónyi ajándékpénzt hagytak a bulizók a Szigetnél

80 milliónyi ajándékpénzt hagytak a bulizók a Szigetnél

Két hitelminősítő is ítélkezik ma Magyarországról

Két hitelminősítő is ítélkezik ma Magyarországról

Leszaggatták a szivárványos zászlót a ferencvárosi városházáról

Leszaggatták a szivárványos zászlót a ferencvárosi városházáról