szerző:
hvg.hu

Három különböző kapacitású memóriakártyával rukkolt ki a HyperX. Ezeket a kiegészítőket főleg a játékosoknak ajánlják.

A Kingston játék divíziója, az elsősorban fejhallgatóiról, egereiről, billentyűzeteiről ismert HyperX játékosoknak készült, 64 GB, 128 GB és 256 GB kapacitású microSD kártyákat jelentett be. A kártyák olvasási sebessége 100 MB/s, az írási sebesség 80 MB/s, és ezzel már messzemenően megfelelnek a Nintendo Switch microSD kártyák felé támasztott követelményeinek. Nem véletlenül említettük a Nintendo Switchet, aki ilyen konzolt használ, az hamar szembesülhet, hogy sok játékhoz kevés az alapból meglévő tárhely. A kártyák persze nem csupán a Nintendo konzoljaiban használhatók, hanem okostelefonokhoz (androidosokhoz), tabletekhez és egyéb mobileszközökhöz is.

©

A kártyák képesek megfelelni a játékokra és letölthető tartalmakra vágyó felhasználók igényeinek, hiszen nem kell sokat várniuk a letöltésekkor, ráadásul több kártyát sem kell maguknál hordaniuk, azaz valójában mások, mint azok a „normál” microSD kártyák, amelyeken fotókat, videókat, zenéket őriznek. A kártyák mindemellett kielégítik az UHS-1. CL10, Speed Class (U3) és A1 teljesítmény követelményeket, azaz úgy képesek az alkalmazásokat és a játékokat tárolni és betölteni, mint például az okostelefon belső memóriája.

A legkisebb kapacitású kártya 50 dollárba (nagyjából 14 ezer forintnak megfelelő összegbe), míg a 256 GB-os 200 dollárba (körülbelül 56 ezer forintba) kerül, és egyelőre az amerikai és a kanadai Amazonon érhetők el. Cseppnyi adalék: a SanDisk 256 GB-os Micro SDXC kártyája jelenleg 100 dollár az Amazonon, igaz, egy picit lassabb, mint az újdonságok.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!