szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mostanra minden felhasználóhoz be kellett futnia a két nagy szoftvercég, a Microsoft és az Adobe augusztusi frissítéseinek. Érdemes mindkét csomagot felengedni a gépekre.

A Microsoft 60, az Adobe pedig 11 biztonsági rést foltozott be augusztusra. A Windowst fejlesztő vállalat csomagjában nem kevesebb, mint 20 kritikusnak ítélt hiba javítása található meg, míg a sokak gépén tudtukon kívül is ott lévő Flash segédprogramhoz érkezett foltozás 5 olyan lyukat foltoz be, amely komoly gondot jelenthet a számítógépekre.

A távoli kódfuttatást és a pc fölötti hatalomátvételt lehetővé tévő rések között több olyan is van, amely nem csak elméleti gond, hanem már ismert, hogy a hackerek kihasználják a sebezhetőséget. Már csak ezért sem érdemes sokáig halogatni a frissítőcsomagok telepítését.

Amennyiben az ön gépe még nem dobta föl a javítócsomagok telepítéséről szóló értesítést, látogasson el a Windowsban a Gépház Frissítés és biztonság szekciójába. A csomag letöltése után (illetve az automatikus frissítés megtörténte után) újra kell indítani a számítógépet, a frissítőcsomag akkor települ és aktiválódik majd, az új funkciók azután lesznek elérhetők.

Hogy az Adobe-féle Flash-ből az ön gépén már az új kiadás fut-e, azt ezen az oldalon ellenőrizheti. Nem kell mást tennie, mint megnyitni az oldalt, majd megnézni az alábbi kép alapján a verziószámot.

©

A Flash legújabb verziója a 30.0.0.154-es. Ha nem ezt a verziószámot látja, akkor két dolgot tehet: Chrome és Internet Explorer böngészők esetén próbálja meg frissíteni magát a böngészőt, azzal együtt érkezik az új Flash-verzió is. (Aztán visszatérhet a fenti oldalra ellenőrizni.) Más böngészők, például Firefox használata esetén erről az oldalról töltheti le a legfrissebb verziót.

A frissítések után újra kell indítani a számítógépet, hogy beépülhessen minden szükséges javítás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!