szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rájár a rúd az idei MacBook Prókra: a (már javított) melegedési problémák után újabb gondok vannak az Apple gépével.

Mindössze néhány héttel azután, hogy az Apple elismerte, és szoftveresen javította az idei MacBook Prókat azok melegedési problémája miatt, újra panaszkodnak a felhasználók. Ezúttal a gép hangszórói kerültek kereszttűzbe a redditen, a YouTube-on és hasonló platformokon, kínos helyzetbe hozva az Apple minőség-ellenőrzését.

A hangszórók állítólag torzítanak, akár videókat, akár zenéket játszanak le, ráadásul már kisebb hangerőn is. A hibák mind a 13”-es, mind a 15”-es 2018-as MacBook Prókat érintik. Az ügy pikantériája, hogy az Apple a gép hirdetésében külön is kiemelte a hangszórókat, amelyek új szintre helyezik a hangélményt a széles dinamikatartománynak és a teltebb basszushangzásnak köszönhetően, és amúgy is az eddigi legjobb hangszórók.

Az Apple állítólag már vizsgálja a problémát, bár a The Next Web szerint egyelőre nem világos az ok. Tovább nehezíti a dolgot, hogy a hiba véletlenszerűen jelenik meg, ezen felül is csak bizonyos alkalmazásoknál, mint amilyen az Apple Music, az iTunes vagy a GarageBand, illetve voltak, akik a YouTube-videók lejátszásánál tapasztaltak hasonlókat. A MacRumors fórumán találgatnak is a felhasználók: van aki szerint az árnyékolás hiánya miatti interferencia az ok, mások az audio illesztőprogramot okolják, de az is szóba került, hogy esetleg az Apple új T2 chipje a ludas.

Amennyiben csak szoftvergondról van szó, akkor meg lehet oldani egy következő frissítéssel, azonban ha hardveres a hiba, az már kínosabb. legfeljebb az jelenthet némi vigaszt, hogy – legalábbis egyelőre úgy tűnik – nem különösebben elterjedt a probléma.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyugaton havazás, északon extrém hideg várható

Nyugaton havazás, északon extrém hideg várható

A GM egymillió kanadai dollárból fogna a furgon gyártásába, amivel forradalmasítanák a fuvarozást

A GM egymillió kanadai dollárból fogna a furgon gyártásába, amivel forradalmasítanák a fuvarozást

Kivonul az orosz hadsereg Közép-Afrikából, miután választást nyert a Kreml-barát elnök

Kivonul az orosz hadsereg Közép-Afrikából, miután választást nyert a Kreml-barát elnök