szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kétfaktoros azonosítás régóta elérhető a Facebookon, de annak bonyolultsága miatt többen inkább nem éltek vele. Nemrég végre megjavították és lényegesen felhasználóbarátabbá is tették. Mutatjuk, hogyan tehet szert extra biztonságra néhány kattintással.

Az internetes szolgáltatások szinte mindegyike kínál kétlépcsős (másik nevén kétfaktoros) azonosítási lehetőséget, amelynek lényege, hogy a felhasználóknak belépéskor nem csupán a fiókhoz tartozó jelszavukat kell megadni, hanem egy véletlenszerűen generált kódot is, ami például SMS-ben érkezik. Ilyen kiegészítő védelemmel a Facebook is régóta rendelkezik, de megkockáztatjuk, a többség talán nem is hallott róla. Nem véletlenül: a rendszer olyannyira elhanyagolt és bonyolult módon működött, hogy akik tudtak is a létezéséről, azok sem vesződtek vele.

A helyzet szerencsére sokkal jobb lett azóta, a cég ugyanis nemrég alapjaiban szabta újra a bevett és sok helyen igen népszerű azonosítási technikát, és végre azt is megoldották, hogy a kódgeneráláshoz ne csupán a nem túl biztonságos SMS-t, külső alkalmazást is lehessen használni.

©

A funkciót a következőképpen tudja használni: előbb telepítse fel a támogatott alkalmazások valamelyikét (a Google Hitelesítőt vagy a Duo Securityt), majd lépjen a Facebook-fiójával kapcsolatos beállításokhoz, azon belül pedig a Biztonság és bejelentkezés részre. A Kétfaktoros hitelesítés használata opcióhoz navigálva kattintson a Módosításra, majd kövesse az utasításokat. A végén csupán annyi dolga van, hogy a visszaállításhoz kapott kódokat felírja valahova. Ezekre akkor lehet szükség, ha a mobilra érkező azonosítóhoz valamiért nem fér hozzá, de a bejelentkezés máskülönben nem megoldható. Szóval jól jegyezze meg.

Ha kíváncsi rá, ide kattintva azt is megnézheti, hogy más is belépett-e az ön Facebookjába.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Nem kamu, ezt most tényleg a Facebook kéri: meztelen fotókat kérnek be a felhasználóktól, és nem véletlenül

Hogy elejét vegye a meztelen fotókkal való netes visszaéleseknek, a Facebook azt kéri a felhasználóktól, küldjenek magukról meztelen felvételeket. A cég ezután egy digitális jellel látja el a beküldött anyagokat, ami elviekben megakadályozza majd, hogy az egyénről újabb képek kerüljenek ki a közösségi oldalakra és így a világhálóra.

Mind az 50 amerikai államban erőszakos zavargásoktól tartanak Biden beiktatása alatt

Mind az 50 amerikai államban erőszakos zavargásoktól tartanak Biden beiktatása alatt

Kézilabda-vb: kiszállt a versenyből a magyarok csoportriválisa

Kézilabda-vb: kiszállt a versenyből a magyarok csoportriválisa

Fekete-Győr kihívta egy szigetkörre Németh Szilárdot és Budai Gyulát

Fekete-Győr kihívta egy szigetkörre Németh Szilárdot és Budai Gyulát