szerző:
hvg.hu

Több választási lehetőséget ad a Google a felhasználók kezébe, amikor appokat töltenek le az alkalmazás-áruházból.

Nem mindegy, hogy milyen letöltési lehetőségek állnak rendelkezésre, ha mondjuk egy-egy nagyobb méretű appot töltenénk le a Google Playből. Most lépett ez ügyben a keresőóriás, és – hívta fel a figyelmet az Android Police – az androidosok mostantól kiválaszthatják, hogy milyen hálózatot használnának app-letöltéskor.

Vége a hálózat-korlátozásnak, a felhasználó akármelyik rendelkezésre álló hálózatot kiválaszthatja a letöltéshez, természetesen a wifit is, ha nem akar esetleges pluszköltségeket generálni. Amennyiben valaki bekapcsolja az Over any network (bármely hálózaton keresztül) lehetőséget, gond nélkül tölthet le a Play Store-ból, még ha nincs is wifi-kapcsolat.

©

Az Over wifi only (csak wifi-n keresztül) választása esetén a letöltés csak akkor indul el, ha valóban van wifi-kapcsolat. Az Ask me every time (kérdezz meg minden alkalommal) kissé megtévesztő, csak akkor fog ugyanis felugrani a választási lehetőséget kínáló ablak, ha a wifin kívül hálózati lehetőség is van. Csak wifinél elindul a letöltés.

Érdemes figyelni arra, hogy az említett opciók csak manuális letöltés esetén élnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!