szerző:
hvg.hu

Hosszú évek óta a tech-világ egyik legizgalmasabb eseményének számít az aktuális év iPhone-jainak bemutatása. Az egyik szakportál megtippelte, melyik nap várható idén ez az esemény.

Az Apple szokásosan ősz elején mutatja be új iPhone-jait, azonban a konkrét napot sokáig titokban tartja. A ZDNet érdekes gondolatkísérletbe fogott: összevetette az elmúlt tíz év iPhone-bemutatóinak dátumát, s ebből jósolta meg az idei esemény időpontját.

Az Apple tíz évre visszamenőleg vizsgált eseményadatai között hat évben nemcsak egy, hanem két őszi rendezvény is volt, a második középpontjában a Macek álltak. A 2011-es évet leszámnítva az Apple mindig tartott rendezvényt szeptemberben, az említett évben erre „csak” október 4-én került sor.

2012 óta tehát mindig szeptemberben ismerhetjük meg az iPhone-okat, a pontos dátumot illetően a következő a helyzet: 2012. szeptember 12., a hónap második szerdája, 2013. szeptember 10., a hónap második keddje, 2014. szeptember 9., a hónap második keddje, 2015. szeptember 9., a hónap második szerdája, 2016. szeptember 7., a hónap első szerdája, 2017. szeptember 12., a hónap második keddje. 2016 kivételével az eseményt vagy a hónap második keddjén, vagy a második szerdáján tartották, és a ZDNetnél ebből arra következtettek, hogy idén vagy szeptember 11-én (kedden), vagy szeptember 12-én (szerdán) mutatják be az iPhone-okat.

©

Tekintettel arra, hogy a szeptember 11-i dátum még a mai nap is rengeteg sebet szakít fel az amerikaiakban, várhatóan szeptember 12. mellett dönt majd az Apple. Tehát – állítja a ZDNet – az új iPhone-okat 2018, szeptember 12-én ismerheti majd meg a világ. Mit tehetnénk ehhez hozzá? Csak annyit, hamarosan kiderül, helyes volt-e a kalkuláció.

Amennyiben addig is érdekli, hogy mi minden tudható már az idei iPhone-okról, kattintson erre a linkre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!