szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hosszú évek óta a tech-világ egyik legizgalmasabb eseményének számít az aktuális év iPhone-jainak bemutatása. Az egyik szakportál megtippelte, melyik nap várható idén ez az esemény.

Az Apple szokásosan ősz elején mutatja be új iPhone-jait, azonban a konkrét napot sokáig titokban tartja. A ZDNet érdekes gondolatkísérletbe fogott: összevetette az elmúlt tíz év iPhone-bemutatóinak dátumát, s ebből jósolta meg az idei esemény időpontját.

Az Apple tíz évre visszamenőleg vizsgált eseményadatai között hat évben nemcsak egy, hanem két őszi rendezvény is volt, a második középpontjában a Macek álltak. A 2011-es évet leszámnítva az Apple mindig tartott rendezvényt szeptemberben, az említett évben erre „csak” október 4-én került sor.

2012 óta tehát mindig szeptemberben ismerhetjük meg az iPhone-okat, a pontos dátumot illetően a következő a helyzet: 2012. szeptember 12., a hónap második szerdája, 2013. szeptember 10., a hónap második keddje, 2014. szeptember 9., a hónap második keddje, 2015. szeptember 9., a hónap második szerdája, 2016. szeptember 7., a hónap első szerdája, 2017. szeptember 12., a hónap második keddje. 2016 kivételével az eseményt vagy a hónap második keddjén, vagy a második szerdáján tartották, és a ZDNetnél ebből arra következtettek, hogy idén vagy szeptember 11-én (kedden), vagy szeptember 12-én (szerdán) mutatják be az iPhone-okat.

©

Tekintettel arra, hogy a szeptember 11-i dátum még a mai nap is rengeteg sebet szakít fel az amerikaiakban, várhatóan szeptember 12. mellett dönt majd az Apple. Tehát – állítja a ZDNet – az új iPhone-okat 2018, szeptember 12-én ismerheti majd meg a világ. Mit tehetnénk ehhez hozzá? Csak annyit, hamarosan kiderül, helyes volt-e a kalkuláció.

Amennyiben addig is érdekli, hogy mi minden tudható már az idei iPhone-okról, kattintson erre a linkre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kémfotók: már alig álcázzák a teljesen új Skoda Fabiát

Kémfotók: már alig álcázzák a teljesen új Skoda Fabiát

72 ingatlant ad el Budapest, milliárdos bevételt vár

72 ingatlant ad el Budapest, milliárdos bevételt vár

Híres magyar festők képeit árverezi el a NAV

Híres magyar festők képeit árverezi el a NAV