szerző:
hvg.hu

A közösségi oldal fejlesztői már tesztelik, hogyan lehetne összehozni, vagy legalábbis közelíteni egymáshoz az egymással kapcsolatban nem álló embereket.

A közösségi oldalak alapvetése, hogy a hasonlóságok sokkal erőteljesebben képesek építeni a közösséget, mint a különbözőségek. Ezen alapelv mentén gondolkodnak a Facebook fejlesztői is, a közösség összekovácsolásához pedig most egy új funkciót készítettek el.

A CNET beszámolója szerint a Facebook egy szűkebb felhasználói bázison már teszteli azt a funkciót, amelynek köszönhetően akár a számunkra idegen felhasználókat is felcímkézi az oldal algoritmusa. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy bejegyzéshez érkező kommenteknél az egyes felhasználók neve mellett megjelenhet az az információ is, amely kapocs lehet két ember között. Az alábbi képernyőkép alapján például az, hogy az illető hol lakik. (Ami azért, valljuk be, önmagában még nem túl erős kapcsolódás.)

©

Az új funkcióval a Facebook azt szeretné elérni, hogy új kapcsolatokat is kössünk az oldalon, olyan emberekkel, akikkel egyébként nem állunk kapcsolatban. Az algoritmus által kiírt adatok forrását természetesen a profilon megfelelő nyilvánosság számára megadott információk jelentik majd, így a láthatóság átállításával maguk a felhasználók is szabályozhatják az információk megjelenését.

Ha értesülni szeretne róla, amikor a Facebook szélesebb körben is elérhetővé teszi az újítást, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Szakemberek mondják: a Facebook ráerősít az idegengyűlöletre

Érdekes kutatási eredményekről számoltak be a Warwick Egyetem tudósai: tanulmányuk szerint a Facebook hozzájárul a menekültek iránt érzett gyűlölet kialakulásához és erősítéséhez. Az ok egyszerű: sokan alternatív valóságként látják a közösségi oldalt és az ott megjelenő tartalmakat, még akkor is, ha azokból semmi nem igaz.