szerző:
hvg.hu

Remek specifikációkkal ruházták fel, és ehhez képest meglepően olcsó a Xiaomi új telefonja. Egy rövid szétszereléses (teardown) videóban feltárul néhány titka.

A világ számos országában árulják majd a Xiaomi aktuális újdonságát, a Pocophone F1-et, egy csúcsspecifikációjú és igencsak pénztárcabarát okostelefont. E két tulajdonság így együtt már elég ahhoz, hogy nagy érdeklődés kísérje az eszközt.

Fel is került egy teardown videó a Twitterre: ebben darabjaira szedve vehetjük szemügyre az újdonságot. A fókuszba ezúttal a Snapdragon 845 lapkakészletet hűtő, elég fura elrendezésű vízhűtéses megoldás, valamint az infravörös arcszkenner került. Ez utóbbi egy infravörös kamerából és egy fényforrásból áll, ezek közvetlenül a szelfikamera és a fülhallgató-csatlakozó mellé kerültek.

Mivel nem látunk ragasztót, csak sok-sok csavart, várhatóan könnyű lesz javítani az eszközt, bár erről az iFixitesek fognak véleményt mondani, amennyiben felkelti az érdeklődésüket a telefon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!