szerző:
hvg.hu

A repülőtér végében található folyó állította meg a péntek éjjeli Moszkva-Szocsi járatot teljesítő Boeinget, amelynél a landolás utolsó pillanataiba csúszott hiba. A balesetben az egyik reptéri mentőmunkás vesztette életét, a fedélzeten többen megsérültek.

Rendben lerepülte útját az UTAir 579-es, Moszkvából Szocsiba tartó járata. Amikor azonban a Boeing 737-800-as repülőgép 164 utassal és 6 fős személyzettel a fedélzetén földet ért, nem sikerült megállnia a futópályán, túlcsúszott. A Boeinget a repülőtér melletti folyó állította meg.

A fedélzetről evakuálták az utasokat és a személyzetet. A The Aviation Herald szakoldal orosz állami forrásokra hivatkozva azt írja, a gépen tartózkodók közül 18 ember sérült meg, közülük nyolcat kórházba kellett szállítani. Az eset során a mentésben részt vevő egyik repülőtéri munkás szívrohamot kapott, ő meghalt.

Vizsgálják, hogy emberi vagy műszaki hiba okozta a balesetet.

Amit csak kevesen tudnak: miért mindig bal oldalon szállunk be a repülőbe?

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!