szerző:
hvg.hu

A WhatsApp figyelmeztetett egy kis problémára novemberben érkező, korlátlan és ingyenes Google Drive-os tárolási újdonságával kapcsolatban.

Nemrégiben hírt adtunk arról, hogy az androidos WhatsApp használói novembertől korlátlanul és ingyen menthetik a Google Drive-ra csevegéseiket, médiafájljaikat. Google Drive-os mentésre persze korábban is volt lehetőség, csakhogy az állományok lefoglaltak a Google Drive-on ingyenesen rendelkezésre álló tárhelyből. Novembertől viszont a WhatsApp-mentések kikerülnek a kvótából.

©

Van viszont egy apró bibi, és erre a WhatsApp is figyelmeztet: a Google által kínált ingyenes mentési szolgáltatás használatával az üzeneteket nem védi többé a végponttól végpontig terjedő (end to end) titkosítás.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a WhatsApp felhívja a figyelmet arra, hogy a biztonsági másolatokban tárolt adatok nem titkosítottak, de a novemberi újdonság érkezése előtt nem árt ismét rávilágítani erre. Sok felhasználó gondolja ugyanis azt, hogy a másolatok is ugyanolyan védelmet élveznek, mint az alkalmazás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!