szerző:
hvg.hu

Azt mondta, az elnököt is letiltanák, ha olyan tartalmat posztolna, ami nem felel meg a közösségi oldal szabályzatának.

Még Donald Trump sem áll a céges szabályzatok felett, őt is letiltanák, ha sértő tartalmat posztolna – állítja a Twitter vezérigazgatója. Jack Dorsey a Politicónak adott interjút, ahol arról kérdezték: mi történik akkor, ha egy vezető politikus feszegeti a közösségi médiát uraló szabályokat. Dorsey szerint Trump egészen újat hozott az amerikai elnökség történetébe azzal, ahogyan a közösségi oldalakat használja.

Trumpnál teljesen hétköznapi, hogy nem csak egyes eseményekre reagál a Twitteren, de előfordul, hogy itt jelent be egy-egy fontosabb politikai döntést is. Dorsey szerint a populista vezető számára a Twitter az, ami egy korábbi időszakban a politikusoknak a televízió, még korábban pedig a parlament volt.

A közösségi oldal az utóbbi időben egyre határozottabban kezdte el szűrni a jogsértőnek, abuzívnak ítélt tartalmakat, de ez megosztotta a közvéleményt: egyesek úgy látták, hogy a Twitter még mindig nem elég szigorú, mások viszont már most túl szigorúnak és politikailag elfogultnak tartják a döntéseket.

A sorozatos bal- és jobboldali támadások közepette a Twitter vezérigazgatója szerdán kénytelen Washingtonba menni, hogy részt vegyen a kongresszusi bizottsági meghallgatáson. Erre hosszas huzavona után kerül sor, Dorsey-nak a Facebook és a Google vezetőivel együtt kell számot adnia arról, hogy milyen elvek alapján döntenek a szabad beszéd határairól a platformjaikon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!