szerző:
hvg.hu

Magyar győzelemmel zárult a Huawei európai mobilfotós versenye, a Next Image. Pávó Réka „Art & Leukemia” című alkotásával nyerte el a verseny nagydíját, mely a lány betegsége elleni küzdelmét örökíti meg.

A Huawei idén első alkalommal, a National Geographic-kal együttműködésben rendezte meg nemzetközi mobilfotós viadalát, amelyre 20 országból, hat kategóriában, kizárólag a gyártó okostelefonjaival készült fényképekkel lehetett nevezni. A résztvevők hat különböző kategóriában összesen 67 610 fényképpel pályáztak. Az augusztus végén zárult megmérettetés során közel egymillió közönségszavazat és a hatfős zsűri értékelése alapján értékelték a pályaművelet – közölte a vállalat. A grémium három fő szempont alapján hozta meg döntését: a művészi érték és a technikai minőség mellett a kép egyedisége is fontos szerepet kapott a végső bírálat megalkotása során.

A közép-kelet-európai mobilfotós verseny abszolút győztesének Pávó Réka „Art & Leukemia” című alkotását választotta a szakmai zsűri. „Fotós. Harcos. Jelenleg is küzdök a leukémiával. Általában parókát viselek, hogy elképzelhessem, milyen lenne egy egészséges, hosszú hajú nőnek lenni” – szerepel a fotó mellett, amely a fiatal lány rákkal folytatott küzdelmét mutatja be.

©

Szeptember 18-tól október első napjáig egy fotókiállítás keretében mutatják be három többszörösen díjazott magyar fotográfus (Pályi Zsófia, Bődey János és Schild Tamás) okostelefonnal készített alkotásait és a Next Image legjobb fotóit az Akvárium Klubban. A Grand Prix-díjas magyar győztes az elismeréssel járó 10 ezer euró mellett egy notebookot kapott, illetve lehetősége lesz részt venni egy olaszországi fotós úton, amely után lehetőséget kap, hogy az utazás során készített fényképeit a magazinban publikálhassa, melyeket a világ minden táján megtalálhatnak majd az olvasók a National Geographic hasábjain.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nemzetközi onkológiai kutatóintézetet alapít a kormány Oroszországban

Nemzetközi onkológiai kutatóintézetet alapít a kormány Oroszországban

Új fizetésképtelenségi törvényt akar a kormány

Új fizetésképtelenségi törvényt akar a kormány

Ukrán lap: saját határain belül folytatja a kettős állampolgárság osztogatását Magyarország

Ukrán lap: saját határain belül folytatja a kettős állampolgárság osztogatását Magyarország

Igazi parkolási troll a kerékbilincses budapesti ferraris

Igazi parkolási troll a kerékbilincses budapesti ferraris

Megkezdődtek a minimálbér-tárgyalások

Megkezdődtek a minimálbér-tárgyalások

Porig égett háza előtt szelfizett Gerard Butler

Porig égett háza előtt szelfizett Gerard Butler