szerző:
hvg.hu

Nagy az izgalom a tech-világban, holnap mutatják be ugyanis az új iPhone-okat. Nem meglepő, hogy sorra érkeznek az időnként egymásnak ellentmondó hírek.

Szinte biztosra vehető, hogy három új iPhone-t mutat be holnap az Apple, két OLED kijelzős modellt és egy olcsóbb, LCD megjelenítős változatot. Sejtjük már a méreteiket is, az előbbi kettő 5,8”-es és 6,5”-es lesz, míg az utóbbi 6,1”-es. Hallani még két SIM-es változatról is, de ezek az értesülések eléggé kétségesek.

Ellentmondásosak a hírek az új iPhone-ok elnevezéséről is, legalábbis közülük kettővel kapcsolatban. A legkisebb modellnél szinte mindenki iPhone XS-t (vagy Xs-t – ebben sincs egyetértés) valószínűsít, a legnagyobb esetében pedig az iPhone Xs Plus (ez megfelelne az Apple névadási konvencióinak) és az iPhone Xs Max között hezitálnak (ezeknél is olvasni nagybetűs változatról). A viszonylag olcsó iPhone nevét sokáig iPhone XC-ként emlegették, azonban a bemutató küszöbön egy újabb kiszivárogtatás is feltűnt. A Bloomberg tűzhöz közeli forrásokra hivatkozva ugyanis azt állítja, hogy az LCD-s modell neve iPhone Xr lesz

©

A két drágább iPhone rozsdamentes acélból készülne, a tavalyi jubileumi modell felturbózott változatánál, az Xs-nél egy speciális aranyszínű változatra is számíthatunk. Az iPhone Xr (vagy XC, illetve Xc) alumíniumból készülne, és bár viszonylag nagy az egyetértés abban, hogy 700 dollárnál kezdődne az ára, néhányan azért úgy vélik (elsősorban a befektetők érdekeire hivatkozva), hogy az Apple nagyobb árrést fog megszavazni, és akkor 850 dollárt ír az „olcsó” iPhone árcédulájára.

Hallani még az iPhone Xr-rel kapcsolatos gyártási problémákról is, olyannyira, hogy néhány szakértő azt jósolja, az Apple esetleg elhalasztja e modell indítását annak érdekében, hogy jobban nyomhassa az iPhone XS Maxot.

Holnap este (itteni idő szerint 19 óra után) mindenesetre sokkal okosabbak leszünk, maradjanak önök is ránk hangolódva.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!