szerző:
hvg.hu

Miközben a világ az új iPhone-ok bemutatásával volt elfoglalva – magyar idő szerint – szerda este, addig a Microsoft Surface vezető kommunikációs menedzserének feltűnt valami.

Lélegzet-visszafojtva figyelte a világ a szeptember 12-i nagy Apple-bemutatót, elsősorban a három új iPhone-t, az iPhone Xs-t, az iPhone Xs Maxot és az iPhone XR-t. A számos újdonságot felvonultató rendezvény részleteiről nálunk is olvashattak.

Ryan Day, a Microsoft vezető kommunikációs menedzsere azonban felfigyelt valamire: szerinte az iPhone Xs bemutatóhoz használt, a kijelző remek képességeit kiemelő prezentációhoz tőlük „kölcsönözte” a képeket az Apple, méghozzá a nagyjából két évvel ezelőtti Surface Studio bemutatójukból. Kissé pikírt észrevételét („egyetértek az Apple-lel, a Surface Studio bemutatásakor használt képek valóban lenyűgözőek voltak”) fel is tette a Twitterre, nagy vitát generálva a „ki lop kitől” témában.

A legtöbb kommentelő arra hívta fel a kommunikációs vezető figyelmét, hogy az Apple ugyanezt a képet használta már 2016-ban prezentációs videóiban, megelőzve a Microsoftot, ráadásul feltehetően szabadon felhasználható „stock” fotótól van szó. Az egyik kommentelő még azt is megjegyzi, hogy ha már másolásról van szó, akkor érdemes lenne beszélni egy kicsit a Surface Studióról, amelyik nagyon sok ötletet vett át az iMactől.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!