szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amióta megjelent a Windows 10, a Microsoft kegyetlenül nyomja, szeretné már maga mögött tudni a régebbi operációsrendszer-változatokat. A Windows 7 igen kemény diónak bizonyult, de hamarosan fordulhat a kocka.

Az immár több mint hároméves (hároméves és két hónapos) Windows 10 megjelenése új időszámítást hozott a Windowsok életébe: a Microsoft ezt a rendszert kiáltotta ki a végsőnek, s új változatok helyett inkább évi két nagy frissítéssel teszi egyre kezesebbé.

Ez jó stratégiának bizonyult, mivel egyre többen térnek át a Windows 10-re (büszkén is számolt be az idei IFA-n Roanne Sones, a Microsoft egyik alelnöke arról, hogy immár több mint 700 millió gépen fut ez az operációs rendszer), igaz, a világ vezető asztali operációs rendszere még mindig a Windows 7.

Hogy ez meddig lesz így, azt nehéz pontosan megjósolni, azonban ha megnézzük a két operációs rendszer elmúlt évi teljesítményét, már látható a jövő. A két rendszer ugyanis közelít egymáshoz, bár a teljesítményük messze nem egyenletes. Hol az egyik növeli a piaci részesedését, hol a másik, azonban a tendencia tagadhatatlan: hamarosan lehagyja a Windows 10 a Windows 7-et.

©

Van, aki úgy gondolja, hogy ez már az őszi frissítés (hivatalos nevén Windows 10 2018. októberi frissítés) után bekövetkezhet – az update néhány újdonságáról itt olvashatnak. Azt azért ne gondoljuk, hogy ezután egyik napról a másikra el fog tűnni a Windows 7, sokkal inkább egy „új Windows XP-vé” válhat, amelyik még legalább egy évtizedig köztünk lesz, annak ellenére, hogy a Microsoft 2020-ban leveszi róla a kezét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fordult a trend: ismét elkezdődtek az elbocsátások itthon

Fordult a trend: ismét elkezdődtek az elbocsátások itthon

Maruzsa Zoltán: Jókai nem lehet vita tárgya

Maruzsa Zoltán: Jókai nem lehet vita tárgya

Szlovákia után Csehországot is padlóra küldte a harmadik járványhullám

Szlovákia után Csehországot is padlóra küldte a harmadik járványhullám