szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyolcféle olyan termék piacra dobását tervezi az Amazon, melyet a vállalat hangalapú virtuális asszisztensével is vezérelni lehet.

Audioeszközök, autóban használható kütyük és egy mikrohullámú sütő is szerepel azon újdonságok listáján, melyeket az Amazon még idén piacra kíván dobni – értesült a CNBC. A készülékek mindegyike Alexa-kompatibilis lesz. Egy részükbe beépítik a virtuális asszisztenst, mások pedig közvetetten – például okostelefonon vagy otthoni okoshangszórón át – érik majd el az Amazon digitális segédjének szolgáltatásait.

A CNBC által megszerzett belső használatú dokumentum szerint a vállalat még szeptemberben megtartja azt a sajtóeseményt, melyen bemutatják az új eszközök képességeit.

A termékek közül a legérdekesebbnek a mikrosütő tűnik, ezzel ugyanis az Amazon belép a háztartási gépek piacára. A vállalat korábban más gyártókkal együttműködve vett részt a háztartás okosításában, a GE-vel történt közösködésük eredményeként például az amerikai piacon már kapható – sőt Magyarországra is rendelhető – a szóból hasonló mód értő, okos mikró.

©

A készülék okosságai közé tartozik az (angol nyelvű) szóbeli utasítások mellett például az is, hogy nem kell bajlódni a megfelelő beállítások megtalálásával, elég csupán beolvasni a sütőhöz kapcsolódó okostelefon kamerájával a gyorsfagyasztott termék vonalkódját, a háztartási gép pedig egy központi adatbázis alapján "kitalálja", hogy mennyi idő, milyen hőfok és milyen más beállítások az ideálisak az étel elkészítéséhez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!