szerző:
hvg.hu

Nyolcféle olyan termék piacra dobását tervezi az Amazon, melyet a vállalat hangalapú virtuális asszisztensével is vezérelni lehet.

Audioeszközök, autóban használható kütyük és egy mikrohullámú sütő is szerepel azon újdonságok listáján, melyeket az Amazon még idén piacra kíván dobni – értesült a CNBC. A készülékek mindegyike Alexa-kompatibilis lesz. Egy részükbe beépítik a virtuális asszisztenst, mások pedig közvetetten – például okostelefonon vagy otthoni okoshangszórón át – érik majd el az Amazon digitális segédjének szolgáltatásait.

A CNBC által megszerzett belső használatú dokumentum szerint a vállalat még szeptemberben megtartja azt a sajtóeseményt, melyen bemutatják az új eszközök képességeit.

A termékek közül a legérdekesebbnek a mikrosütő tűnik, ezzel ugyanis az Amazon belép a háztartási gépek piacára. A vállalat korábban más gyártókkal együttműködve vett részt a háztartás okosításában, a GE-vel történt közösködésük eredményeként például az amerikai piacon már kapható – sőt Magyarországra is rendelhető – a szóból hasonló mód értő, okos mikró.

©

A készülék okosságai közé tartozik az (angol nyelvű) szóbeli utasítások mellett például az is, hogy nem kell bajlódni a megfelelő beállítások megtalálásával, elég csupán beolvasni a sütőhöz kapcsolódó okostelefon kamerájával a gyorsfagyasztott termék vonalkódját, a háztartási gép pedig egy központi adatbázis alapján "kitalálja", hogy mennyi idő, milyen hőfok és milyen más beállítások az ideálisak az étel elkészítéséhez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Eszement kincsen ül Észak-Korea, miközben lakói éheznek

Eszement kincsen ül Észak-Korea, miközben lakói éheznek

Megmenekülhetünk? Az MTA már dolgozik a hatékony poloskacsapdán

Megmenekülhetünk? Az MTA már dolgozik a hatékony poloskacsapdán

Az ENSZ is bírálja a kormányt a hajléktalanszabályok miatt

Az ENSZ is bírálja a kormányt a hajléktalanszabályok miatt

Online tanulás az egyetemen: tutorok és e-tananyagok

Online tanulás az egyetemen: tutorok és e-tananyagok

Nincs többé hatótávpara: nagyon hasznos új funkciót kapott a Google Térkép

Nincs többé hatótávpara: nagyon hasznos új funkciót kapott a Google Térkép

Egyre népszerűbb Budapesten a sétaturizmus

Egyre népszerűbb Budapesten a sétaturizmus