szerző:
hvg.hu

Az Apple nem árult el sokat a 2018-as iPhone-ok akkumulátoráról, azonban kínai forrásból kiderült, milyen kapacitásúak a 2018-as modellek energiaadói.

Aki figyelemmel kísérte az Apple szeptember 12-i bemutatóját, az nem hallhatott mAh-król, ehelyett azt vázolta az almás cég, mennyivel bírják tovább egy feltöltéssel az új modellek, mint az elődeik (és ha őszinték vagyunk, végül is ez az, ami fontos).

Persze vannak, akiket a technikai adatok is érdekelnek, és az Apple szűkszavúsága ellenére napvilágra kerültek a konkrét akkumulátor-adatok. A PhoneArena is közzétette ezeket, olyan kínai forrásra hivatkozva, amelyik egy ottani tanúsítótestülettől szerezte meg az akkumulátorok pontos specifikációit igazoló dokumentumot.

©

Ami talán a legérdekesebb: az iPhone Xs kisebb akkut kapott, mint a tavaly kiadott jubileumi iPhone (2658 mAh vs. 2716 mAh). Ez persze nem nagy különbség, ráadásul az iPhone XS már élvezheti az új A12 Bionic chip nyújtotta optimalizálás előnyeit – 30 perccel tovább is bírja, mint az elődje.

Nagytestvére, az iPhone Xs max kapta az iPhone-ok történetének eddigi legnagyobb akkumulátorát, egy 3174 mAh-s egységet. Összehasonlításképpen: a hasonlóan nagy kijelzős iPhone 8 Plus akkumulátora 2691 mAh-s. Persze az iPhone Xs Maxnak még nagyobb kijelzője van, de persze itt is számíthatunk az A12 Bionic chipre.

Az iPhone XR-nek (ami októberben jelenik majd meg) sem lesz kis energiaadója: egy 2942 mAh-s akku került bele.

Legnagyobb kapacitású akkumulátora ellenére nem az iPhone Xs Max kínálja a leghosszabb hálózatfüggetlen működési időt, hanem az iPhone XR. Ez persze érthető, hiszen „csak” LCD kijelzője van, nem kapott duplakamerát, sem Touch ID-t. Az ilyen fejlett jellemzők tipikusan több energiát igényelnek a munkájukhoz. Azzal tehát, hogy az Apple lemondott róluk az iPhone XR-ben, nemcsak a költségeket tudta csökkenteni, hanem az akkumulátoros üzemidőt is meghosszabbította.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vidékre is elviszik a POKET zsebkönyveket

Vidékre is elviszik a POKET zsebkönyveket

Itt a Gundel-menza pályázata: az Orbán-kormány alakulása volt a referenciájuk

Itt a Gundel-menza pályázata: az Orbán-kormány alakulása volt a referenciájuk

Hont: Bayer Zsolt gyötrő igazsága és az O1G alkonya

Hont: Bayer Zsolt gyötrő igazsága és az O1G alkonya

Megöli a kávét a klímaváltozás

Megöli a kávét a klímaváltozás

Teljes fejetlenség a briteknél: fogadhatunk-e rá, hogy nem is lesz Brexit?

Teljes fejetlenség a briteknél: fogadhatunk-e rá, hogy nem is lesz Brexit?

Továbbra is bajban Matolcsy rokonának a bankja

Továbbra is bajban Matolcsy rokonának a bankja