szerző:
hvg.hu

A számítógépes játékokban gyakran látni bugokat, azaz a rendellenes működés miatti hibákat. A FIFA 19-ben látott egyik ilyen többszöri visszanézésre is hihetetlennek tűnik.

Aki szokott számítógépes vagy konzolos videojátékokkal játszani, bizonyára találkozott már valamilyen buggal, azaz a programkód nem megfelelő futásából eredő hibával. Ezek általában valamilyen mulatságos pillanatot okoznak (ha amúgy nem fagy meg tőle azonnal a játék), és szinte bármelyik alkotásban előfordulhatnak, műfajtól és címtől függetlenül.

A FIFA 19 sem tökéletes alkotás (legalábbis programozási munka terén nem), amit a Redditre feltöltött videó is igazolni látszik. Ez szintén egy ilyen érdekes hibára hívja fel a figyelmet: a szimulátor egyik játékosa által rögzített felvételen egy szabadrúgás elvégzése látható, amit az irányító némi trükk alkalmazásával kívánt véghez vinni, csakhogy a lövésből, bár a labda valóban a hálóban landolt, végül mégsem lett gól.

Nem volt les, sem más szabálytalankodás, az Eurogamer beszámolója szerint a zavart az okozhatta, hogy a labdát eredetileg a Real Madrid védője, Marcelo készült beadni, de egy pillanatban Paul Pogba elé ugrott, és valahogy az ő lába is hozzátett a lövéshez. A következő másodpercekben már az látható, ahogy a teljes mezőny lefagyva áll a helyzet előtt, miközben a labda érintetlenül gurul a kapuba és át a gólvonalon.

Nem akarjuk tudni, mit érzett a játékos, amikor mindennek szemtanúja volt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

24 év után derült fény a Doom II egy nagy titkára

A videojátékokban elrejtett easter eggek nagyon kellemes perceket tudnak okozni, ha sikerül őket megfejteni. A Doom II egy ilyen rejtvényére 24 évvel a játék piacra kerülése után talált rá egy játékos.

Roham indult a SZÉP-kártyákért

Roham indult a SZÉP-kártyákért

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Honvédkórházban

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Honvédkórházban

Nem sokon múlt, hogy elbukjon a görög kormány

Nem sokon múlt, hogy elbukjon a görög kormány

Több pénzt adna az EU a civil szervezeteknek, a Fidesz szerint Soros diktál

Több pénzt adna az EU a civil szervezeteknek, a Fidesz szerint Soros diktál

Meghan Markle, „a kövér hölgy”

Meghan Markle, „a kövér hölgy”

Szuper jó fej rendőrök, ritmusra nyomják a szirénát - videó

Szuper jó fej rendőrök, ritmusra nyomják a szirénát - videó