szerző:
hvg.hu

Öt évvel ezelőtti megjelenése óta sem lankad az érdeklődés a Grand Theft Auto ötödik része iránt, amely ez idő alatt több milliárd dollár bevételhez juttatta készítőit. A hihetetlen sikert dokumentumfilmben készül elmesélni a kiadó Rockstar Games.

A Grand Theft Auto 5 nem csak a Rockstar Games méltán népszerű játéksorozatának egy újabb epizódja, hanem egyúttal a világ legjövedelmezőbb szórakoztatóipari terméke is: a 2013-ban debütált programból az elmúlt öt esztendő alatt közel 100 millió példány talált gazdára, mindez pedig 6 milliárd dollár feletti bevételhez juttatta készítőit.

Az elképesztő siker, valamint az azzal járó, hazai viszonylatban nagyjából 1500 milliárd forintnak megfelelő pénzmennyiség a filmvilág érdeklődését is felkeltette: a Screen Daily jelentése szerint Rob Ryan rendező szeződtetésével dokumentumfilmet készül arról, hogyan repítette a népszerű játékszéria a Rockstart a világ legjövedelmezőbb vállalatai közé.

Úgy tudni, a The Billion Dollar Game címmel készülő munka producerei a Salon Pictures kötelékében dolgozó Annabel Wigoder és Nick Taussig lesznek, a filmben pedig interjúk, kulisszatitkok, valamint fejlesztői beszámolók is láthatók, hallhatók lesznek. A mozi premierjének időpontja még nem ismert.

A Grand Theft Auto a Rockstar North nevű játékstúdió munkája, forgalmazója pedig a Rockstar Games. Érdekessége, hogy az első epizódok stílusa még felülnézetes akció volt, az újabbakban viszont már külső nézetben láthatók a főszereplők. A játékosnak őket irányítva kell előrébb jutnia a történetben, hatalmas, amerikai nagyvárosokról mintázott helyszíneket bejárva. A GTA erőszakossága miatt gyakran kerül a szülők célkeresztjébe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kétségbeejtőek a KATA-s vállalkozók nyugdíjkilátásai

Kétségbeejtőek a KATA-s vállalkozók nyugdíjkilátásai

Hamarosan léphet az MNB, nyakunkon a szigorítás

Hamarosan léphet az MNB, nyakunkon a szigorítás

Rasszizmussal vádolták, első fokon nyert Kassai Viktor

Rasszizmussal vádolták, első fokon nyert Kassai Viktor

Az összes nagy BMW arcot vált, a 7-es sorozatnak is eljött az ideje

Az összes nagy BMW arcot vált, a 7-es sorozatnak is eljött az ideje

Rendőrkadétokat robbantottak fel Bogotában

Rendőrkadétokat robbantottak fel Bogotában

Hont: Bayer Zsolt gyötrő igazsága és az O1G alkonya

Hont: Bayer Zsolt gyötrő igazsága és az O1G alkonya