szerző:
hvg.hu

Vége a kornak, amelyben a Photoshop desktop termék volt, hamarosan ugyanis rendszerré válik – ekképp vezette fel az Adobe termékigazgatója azt, hogy nemsokára megérkezik a teljes értékű Photoshop iPadekre.

Bár az egyre jobb minőségű tabletek sok feladat elvégzésében remekelnek, még mindig vannak olyan programok, amelyek a PC-khez kötik a felhasználókat. Ilyen például a világ talán legjobb fotószerkesztője, az Adobe Photoshopja is. E program esetében viszont lényegi változások várhatóak: a hét elejei Adobe MAX rendezvényen ugyanis bemutatták az iPadre készült Photoshop (Photoshop for iPad) előzetes kiadását.

Ami a legjobb az egészben: nem valami lebutított, „light” verzióról van szó, hanem teljes értékű, az eredeti kódoláson alapuló Photoshopról, rétegkezeléssel, maszkolással, szerkesztő eszközökkel. Volt is vele munka rendesen, másfél évvel ezelőtt kezdtek bele az Adobe szakemberei a projektbe. Egyelőre még nem került bele a Photoshop valamennyi jellemzője, de az Adobe azon van, hogy a legrövidebb időn belül ezt is megoldja.

©

A tablet eltérő használata miatt némileg áttervezték az alkalmazás felületét, az eszköztárak kisebbek lettek, hogy nagyobb maradhasson a „munkaasztal”. Az érintőképernyőhöz új érintésvezérlő funkciók is érkeztek. Az app környezetfüggő felhasználói felületet használ, ami attól függően jeleníti meg a speciális opciókat, hogy milyen eszközt választottak ki.

Az iPad-verzió is PSD fájlokat használ, s mivel ezek szinkronizálva vannak a Creative Clouddal, így megvan az átjárás az állományok számára a PC és a tablet között. Konkrét megjelenési dátumról még nincsen hír, az Adobe úgy fogalmazott, hogy valamikor jövőre számíthatunk rá.

A The Verge megkapta az alkalmazás korai verzióját, és a tapasztalatait egy videóban foglalta össze:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A BMW felépítette a Szaharában a monzai versenypálya tökéletes mását

A BMW felépítette a Szaharában a monzai versenypálya tökéletes mását

Trump nem hisz a CIA-nak

Trump nem hisz a CIA-nak

Ez történt: a YouTube belengette, hogy kiléphet az EU-ból

Ez történt: a YouTube belengette, hogy kiléphet az EU-ból

Újabb nagyvárosokból tiltják ki a dízel autókat Németországban

Újabb nagyvárosokból tiltják ki a dízel autókat Németországban

Gyakrabban kereshet majd a Google-ön, ha ezt az új funkciót bevezetik

Gyakrabban kereshet majd a Google-ön, ha ezt az új funkciót bevezetik

Kórházba került Janukovics

Kórházba került Janukovics