szerző:
hvg.hu

Egy bostoni étterem közel 28 millió forintnak megfelelő dollárt költött arra, hogy a betérő vendégek tökéletes fotókat készíthessenek az Instagramra. A pénzből egy különleges asztal készült.

Az ételfotózás mára fogalommá vált, nem véletlen, hogy egyre több fotós osztja meg gondolatait a világgal, hogyan készítsünk jobb felvételeket. Egy bostoni étterem azonban egy fokkal magasabbra tette a lécet, hogy ezzel kedvezzen az Instagram-használóknak.

A Boston Chops ugyanis olyan, összesen 10 ezer dollárt, átszámolva mintegy 28 forintos asztalt készíttetett, amelyet kimondottan azoknak a vendégeiknek ajánl, akik nemcsak enni térnek be hozzájuk, hanem szívesen készítenek képeket az elfogyasztott fogásokról.

A Forbes cikke szerint a különleges asztal lámpáinak fényereje és magassága is állítható, de változtatható a szín tónusa is, attól függően, hogy a hidegebb vagy melegebb színvilágot kedveli valaki. A rossz hír, hogy az étteremben egyetlen egy ilyen asztal található, ráadásul előzetes foglalás szükséges, ha valaki annál étkezne. Állítólag ez az első ilyen az Egyesült Államokban.

Az étterem gesztusa – legyen bármilyen nemes is – azonban valószínűleg inkább öncélú reklám: a megosztott fotóknál jó eséllyel mindenki megjelöli a helyet, így a Boston Chops nem kevés figyelemhez juthat a képmegosztón.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

5 tipikus hiba, amit szinte minden instagramozó elkövet

Sokan nem is gondolják, milyen apróságokon múlik, hogy több követőre tegyenek szert az Instagramon. Ehhez adunk most öt tippet, amelyeket betartva lényegesen nagyobb eséllyel találnak majd rá önre is a képei iránt érdeklődő felhasználók.

Vannak, akik bedőlnek az automatának, amelyből Instagram-követőket lehet vásárolni

Vannak, akik bedőlnek az automatának, amelyből Instagram-követőket lehet vásárolni

Weinstein azzal dicsekedett, hogy lefeküdt Jennifer Lawrence-szel

Weinstein azzal dicsekedett, hogy lefeküdt Jennifer Lawrence-szel

Török Gábor a tüntetésekről: Ez most mi volt?

Török Gábor a tüntetésekről: Ez most mi volt?

Olcsóbb lesz a gázolaj

Olcsóbb lesz a gázolaj

Fegyveres őrökkel kerültek szembe az MTVA-ba bejutott ellenzéki képviselők

Fegyveres őrökkel kerültek szembe az MTVA-ba bejutott ellenzéki képviselők

Elkészült a Brexit-film Benedict Cumberbatch főszereplésével

Elkészült a Brexit-film Benedict Cumberbatch főszereplésével