szerző:
hvg.hu

A Final Fantasy Tactics: WotL érdekessége, hogy eredetileg a PlayStation konzoljaira szerelt játék volt, de népszerűsége miatt mobilokra is elkészítették. Egy több mint 4 ezer forintba kerülő játékról van szó, de a fejlesztő most 70 százalékkal olcsóbban adja.

A Final Fantasyt talán senkinek nem kell bemutatni, hiszen az 1987 óta megjelenő videojáték azóta minden platformon, beleértve mobilokon is tisztelét tette. A Szakagucsi Hironobu ötletéből származó program egyik érdekes verziója a War of the Lions. Ez eredetileg az első generációs PlayStation egyik sikerterméke volt (több mint 2,4 millió példányban kelt el), de néhány évvel később a Sony gépének PSP verziójára is kiadták.

Gondolkodást igénylő, taktikai alapú programról van szó, melyben a jó stratégia kitalálása kulcsfontosságú. A felhasználóknak csapataikat irányítva kell felülkerekedniük az ellenségen, de a harc során a karakterek által bevihető sebzés is számít. Így nemcsak az (egyre jobban fogyó) életerőre (HP-ra) kell figyelni, hanem például a varázslatokra elkölthető pontokra, azaz a mana mennyiségére is. Történetalapú program lévén a War of the Lionsban is sok (és igen szép) videó nézhető meg egy-egy csata között, amik tovább bonyolítják a sztorit.

Minőségi, de nem mellesleg igen drága játékról van szó, Androidon ugyanis 4199 forintba kerül, de egy akció keretében most 70 százalékkal olcsóbban, 1290 forintért szerezhető be. Az iOS-verziót jelenleg 1490 forintért adják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Leslie Mandoki nagyon ért a politikához

Leslie Mandoki nagyon ért a politikához

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

A mai tüntetés jelképe a műanyag csalamádés vödör

A mai tüntetés jelképe a műanyag csalamádés vödör

Magyarország nem szolgáltatja vissza a zsidó műkincseket

Magyarország nem szolgáltatja vissza a zsidó műkincseket

May cáfolta, hogy elhalasztanák a Brexit-ügyi szavazást

May cáfolta, hogy elhalasztanák a Brexit-ügyi szavazást

Hosszú Katinka beszélt a válásáról: "Keményebb lettem, mint valaha"

Hosszú Katinka beszélt a válásáról: "Keményebb lettem, mint valaha"