szerző:
hvg.hu

Az RS-Computer a cipőgyártó Puma 1986-ban megjelent "okoslábbelijének" mai változata. A lépésszámot és az elégetett kalóriát is nyomon követi.

Ma már számtalan olyan eszköz létezik, amely a sporttevékenység során elért eredmények mérhetők, kalkulálhatók. Akadnak azonban olyan vállatok is, amelyek nem a kezünkre szerelhető készülékekben látták meg a potenciált: a Puma például már 1986-ban megcsinálta a maga okoscipőjét, amelyet kimondottan futáshoz tervezett.

Az RS-Computer néven ismertté vált cipőt most ráadásul újra kiadja a gyártó, de immár jóval fejlettebb és kényelmesebb változatban – a kényelem ebben az esetben persze egész mást jelent, a lábbeli hátsó részén ugyanis továbbra is egy kisebb méretű adapter található.

©

A modern fitnesztechnológiával rendelkező újdonság immár nemcsak alapvető adatokat, hanem minden fontos információt képes rögzíteni, amit a sportra termett okosórák többsége is: rögzíti a lépésszámot, a teljesített távot, továbbá az elégett kalóriamennyiséget is.

A korábbi modellel szemben nem a cipőhöz csatlakoztatott kábellel, hanem Bluetooth kapcsolaton át nyerhetők ki belőle az adatok, hála a vezeték nélküli összeköttést támogató, kifejezetten a cipőhöz készült alkalmazásnak. Utóbbi Androidon és iOS-en is működik. Kábelre mindössze a cipőbe rejtett akkumulátor töltésére van szükség.

©

Az egyedüli kényelmetlenséget az elérhető darabszáma jelentheti, a lábbeliből ugyanis csak 86 párat készítenek. Ezeket a Puma webshopján át lehet majd megrendelni, a forgalmazás december 13-án indul. Az ár egyelőre nem ismert, de valószínű, hogy nem olcsó dologról van szó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gyarmathy Éva: Ez az, fiúk, először a lámpát!

Gyarmathy Éva: Ez az, fiúk, először a lámpát!

Mintha a valóságban photoshopolnánk magunkat, úgy tünteti el a bőrhibákat ez a kütyü

Mintha a valóságban photoshopolnánk magunkat, úgy tünteti el a bőrhibákat ez a kütyü

Három pitbull támadt egy 13 éves fiúra és húgára Ötvöskónyiban

Három pitbull támadt egy 13 éves fiúra és húgára Ötvöskónyiban

Élőben közvetítik a nemzetállam csődjét, míg az Európai Unió köszöni, megvan

Élőben közvetítik a nemzetállam csődjét, míg az Európai Unió köszöni, megvan

Kásler szerint 1,5-2 milliós orvosi fizetés lenne a reális

Kásler szerint 1,5-2 milliós orvosi fizetés lenne a reális

Szemérmeskedő fasizmus, kicsit sok pénzért

Szemérmeskedő fasizmus, kicsit sok pénzért