szerző:
hvg.hu

Megtévesztőnek tartja az Apple marketingfotóit az amerikai Courtney Davis, ezért úgy döntött, beperli a céget.

Amikor az Apple bemutatta a jubileumi iPhone X-et, az egyik legszembetűnőbb újítást a kijelzője – egész pontosan az abba belógó szenzorsziget, a notch jelentette. Miközben a mobilosok értetlenkedtek, a Samsung pedig kiparodizálta miatta az Apple-t, a 2018-as androidos mobilok szinte mindegyike átvette a technológiát.

Ezek után nem is csoda, hogy a notch ott van az Apple idén bemutatott új készülékeiben, az iPhone Xs-ben az iPhone Xs Maxben és az iPhone Xr-ben is. Valószínűleg a felhasználókat sem lepte meg túlságosan ez a fajta dizájn, ám úgy tűnik, mégis van valaki, aki meglepődött.

©

A Business Insider beszámolója szerint az amerikai Courtney Davis úgy döntött, beperli az Apple-t a szenzorsziget miatt. A kereset szerint Tim Cookék "félrevezetik" a vásárlókat akkor, amikor azok megrendelik a készüléket, a marketingfotókat ugyanis úgy készítették el, hogy azokon ne látszódjon a notch.

©

Davis egy iPhone Xs Maxot rendelt az Apple-től, ám ügyvédje szerint ezt abban a hiszemben tette, hogy a kijelzőn nincs szenzorsziget. Hogy mi lehetett az elképzelése arról, hol van a szelfikamera vagy épp a FaceID-hez szükséges érzékelő, azt nem tudni. De egy másik panasszal is előállt: szerinte az Apple nem számolhatná bele a felbontásba a sarokba tett pixeleket, mert azokat "lekerekítették".

Davis ügyvédje a bíróságon "csoportos keresetet" nyújtott be, mivel szerinte ezzel nemcsak ügyfelét, de az összes többi vásárlót is megtévesztette az Apple. Mindez azt jelenti, hogy a per hosszú évekre elhúzódhat, így mire egyáltalán döntenek az ügyben, már rég nem lesz szenzorsziget az iPhone-okon. A cég egyelőre nem kommentálta az esetet, az viszont tény, hogy amikor augusztusban kiszivárogtak az első fotók az érkező új iPhone-okról, akkor másoknak is feltűnt a notch "eldugása".

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu/MTI Tech

Az összes iPhone-t betiltatnák Kínában

Egy bírósági döntés eredményeként számos iPhone-modell értékesítését megtiltották Kínában. Az ügy másik szereplője, a Qualcomm azonban azt szeretné, ha a rendelkezés a most kapható készülékekre is vonatkozna.

Lesújtó képet mutat Magyarországról a Bloomberg innovációs listája

Lesújtó képet mutat Magyarországról a Bloomberg innovációs listája

Eladták egy nő méhét Malawiban

Eladták egy nő méhét Malawiban

Eltűnt Moldován Katalin, a Kivégzés című film főszereplője

Eltűnt Moldován Katalin, a Kivégzés című film főszereplője

Másképp fog a klímaváltozásra gondolni, ha felkeresi ezt az oldalt

Másképp fog a klímaváltozásra gondolni, ha felkeresi ezt az oldalt

Elkezdték beidézni a decemberben igazoltatott tüntetőket a rendőrségre

Elkezdték beidézni a decemberben igazoltatott tüntetőket a rendőrségre

"A gerincsérv komoly dolog" – reagált Hadházy Ákos a kikerült MTVA-s videónkra

"A gerincsérv komoly dolog" – reagált Hadházy Ákos a kikerült MTVA-s videónkra