szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A játékban a magyarokkal is lehet majd játszani, vezetőjük Mátyás király lesz, a magyarok csodája pedig az Országház.

A legendás stratégiai játék, a Civilization VI. részének legújabb kiegészítője Gathering Storm néven jövő februárban jön ki, a Twitter-oldalán azonban már több részletet is megmutattak belőle. Lesz benne például vulkánkitörés, lehet majd csatornát és gátat építeni, meg kell küzdeni benne a természeti erőkkel és a globális felmelegedéssel, és mint azt már megírtuk, új civilizációként a magyar is bekerült, a magyarok vezetője a játékban pedig Mátyás király lesz.

Az is kiderült már, hogy a magyarok városai folyópartokon gyorsabban épülnek majd fel, a magyarok speciális épülete a termálfürdő lesz, a speciális katonai alakulatuk pedig a könnyűlovas huszárok, de Mátyás királynak fekete serege is lehet a játékban.

A magyarokon kívül lesznek a játékban többek között maorik, kanadaiak és inkák, új csodaként pedig meg lehet majd építeni a Panama-csatornát, a Golden Gate hidat és Machu Picchut, valamint

a magyar Országházat is.

Sőt, a Parlament maga "Országház" néven került a játékba, az ipari korban lehet majd megépíteni, és kifejezetten folyópartra kell, hogy kerüljön. A csoda megépítése pedig kulturális és diplomáciai pontokat hoz az azt megépítő játékosnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élesben Hiller Istvánnal: A tiltakozó diákok alkotóműhelyéből hoznánk létre egy új SZFE-t

Élesben Hiller Istvánnal: A tiltakozó diákok alkotóműhelyéből hoznánk létre egy új SZFE-t

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns

Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns