szerző:
hvg.hu

Bár a cupertinói gyártó nincs ott a Las Vegas-i technológiai szakkiállításon, a CES-en, azért megtalálta a módját, hogyan irányítsa a figyelmet saját magára. És az iPhone-okra.

A technológiai újítások iránt érdeklődők tekintete ilyenkor Las Vegas felé fordul, hiszen ekkor zajlik a világ legnagyobb technológiai szakkiállítása, a CES. (A rendezvényen mi is ott vagyunk, hozzuk majd a friss híreket.)

Bár a négynapos show még nem is igazán kezdődött el, azért most is van miről írni, ehhez ráadásul az Apple-nek is köze van – annak ellenére, hogy a cupertinói gyártó soha nem vesz részt rajta, hiszen termékeit saját eseményein mutatja be. Az Apple azonban gondoskodott róla, hogy valamilyen formában ott legyen Las Vegasban, és róluk beszéljenek: egy óriásplakátot kihelyezve a konkurencián élcelődnek, az apropó pedig az utóbbi idők adatszivárgásai.

©

A hirdetmény ki is emeli, hogy az iPhone-t használóknak nem kell aggódniuk, hogy személyes adataik egy hiba miatt bármikor rossz kezekbe kerülnének. “Ami az iPhone-odon történik, az ott is marad” – szól a plakáton lévő szöveg.

Mivel sok gyártó, köztük az androidos világ néhány képviselője is a CES-en leplezi le idei fejlesztéseit, az üzenet nem is lehetne egyértelműbb: az Apple szerint saját platformja sokkal biztonságosabb, mint más technológiai óriásvállalatok rendszerei, gondolván itt a Google Androidjára és az elmúlt hónapokban igen sok adatszivárgást elszenvedő Facebookra.

Az persze más kérdés, hogy a hirdetés inkább az Apple-nek fontos, főleg most, hogy kiderült, tényleg nem fogynak annyira jól az idei iPhone-ok.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Nagy Blanka a színpadról is beolvasott a Fidesz publicistájának

Nagy Blanka a színpadról is beolvasott a Fidesz publicistájának

Havazás helyett ma napsütésre számíthatunk

Havazás helyett ma napsütésre számíthatunk

A magyar férfi kézisek legyőzték Tunéziát a sorsdöntő vb-meccsen

A magyar férfi kézisek legyőzték Tunéziát a sorsdöntő vb-meccsen

Kihallgatták a férfit, aki szidta az Echo TV stábját

Kihallgatták a férfit, aki szidta az Echo TV stábját

Rátámadt a saját családjára, és megölte a kisbabájukat is az oregoni férfi

Rátámadt a saját családjára, és megölte a kisbabájukat is az oregoni férfi