szerző:
hvg.hu

Nem kis dolgot ígér a Whirlpool új sütője: a cég szerint olyan egyszerű vele az ételkészítés, mint semmi mással.

Kijelzővel és hozzá tartozó alkalmazással szerelt sütők, mikrók eddig is léteztek, a Whirlpool azonban kicsit előrébb lépett ezen a területen, és olyan konyhai eszközt mutatott be, amely képes tanulni, így el tudja sajátítani használója főzési szokásait.

Az idei CES technológiai kiállításon leleplezett kisgép beépített kamerával rendelkezik és az Amazon, valamint a Google-féle digitális asszisztensekkel is képes együttműködni, hogy a konyhában töltött idő gyorsabban és hatékonyabban teljen. A sütőt ennek megfelelően hangvezérléssel is irányíthatjuk, amely a gyártó ígérete szerint komoly előny.

A hangzatos, Whirlpool Smart Countertop Oven névre keresztelt készülék a gyártó szerint annyira okos, hogy felismeri a sütni kívánt ételt, és annak megfelelő sütési mintát választ, természetesen a hozzáillő hőfokkal. A Whirlpool szerint így biztosan nem ég oda az étel. A sütőhöz egy telefonokra, táblagépekre letölthető alkalmazás is tartozik, amely receptekkel, hasznos tippekkel látja el a jövő szakácsait. Az app folyamatos kapcsolatban áll a sütővel, így a kiválasztott metódushoz elég a telefonon felbukkanó opciót megnyomni. A sütő ezután máris munkához lát.

©

A Whirlpool W Labs által gyártott sütőből azonban nem lesz tömegtermék, ugyanis csak 2000 darab terveznek belőle piacra dobni. Az előrendelés már elindult, 800 dollárt, vagyis kb. 220 ezer forintot kérnek érte.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egyelőre az állami MVM sem alkalmazza a túlóratörvényt

Egyelőre az állami MVM sem alkalmazza a túlóratörvényt

Együttesen verte meg az orvost a család, mert szerintük túl sokat kellett várni

Együttesen verte meg az orvost a család, mert szerintük túl sokat kellett várni

Szétverték az ország gazdaságát, most visszaengedik az oroszokat

Szétverték az ország gazdaságát, most visszaengedik az oroszokat

Ilyen, amikor telibe talál egy vonat egy kamiont

Ilyen, amikor telibe talál egy vonat egy kamiont

Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Szuper jó fej rendőrök, ritmusra nyomják a szirénát - videó

Szuper jó fej rendőrök, ritmusra nyomják a szirénát - videó