szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Öt orvvadász akart orrszarvút lőni a Kruger Nemzeti Parkban, de végül csak négyen jöttek ki onnan élve.

A Dél-afrikai Köztársaságban található Kruger Nemzeti Parkba nem tanácsos csak úgy "besétálni", az ott élő állatok ugyanis komoly veszélyt jelenthetnek az emberre. Öt orvvadász azonban nemrégiben mégis erre szánta el magát – a parkot viszont már csak négyen hagyták el. Ötödik társukat ugyanis megölték az állatok.

A dél-afrikai Times Live beszámolója szerint az egyik orvvadászt – aki társaival együtt orrszarvúakat akart elejteni – egy elefánt taposta halálra. A többiek ezután az úttest mellé húzták a holttestet, hogy azt reggel megtalálja valaki, majd eltűntek – nyilatkozta a lapnak a nyomozást vezető Leonard Hlathi.

©

A férfi halálhíréről társai értesítették annak családját. Az orvvadász holttestének megtalálására szerdán egy expedíció is útnak indult, de nem jártak sikerrel. Csütörtökön aztán megtalálták a férfit, pontosabban annak maradványait a Krokodil folyó körül.

A terület a park honlapja szerint tele van oroszlánokkal, az a hely pedig, ahol a holttestet hagyták, különösen. Mire megtalálták, nem maradt belőle más, csak a koponyája és a nadrágja.

A négy túlélőt eközben letartóztatták, a hatóságok pedig két .375-ös vadászpuskát és lőszereket foglaltak le tőlük.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Maradona utcagyerekből Aranykölyök lett, majd megjárta a mennyet és a poklot

Maradona utcagyerekből Aranykölyök lett, majd megjárta a mennyet és a poklot

Hatéves csúcson az élelmiszerárak

Hatéves csúcson az élelmiszerárak

Szuperritka Aston Martin DB6-ot törtek össze egy rendőrségi üldözésben

Szuperritka Aston Martin DB6-ot törtek össze egy rendőrségi üldözésben