szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több olyan androidos játékra is rátalált a Wired munkatársa, amelyek nagyon véresek és erőszakosak voltak, holott gyerekeknek szánt programként reklámozták őket.

Ahogy a legtöbb digitális áruházban, úgy az androidos Google Playen is találni gyerekeknek szánt alkotásokat, ám ezek között olyanok is akadnak, amelyek egyáltalán nem valók a fiataloknak – kezdi cikkében a Wired, amely arra volt kíváncsi, mennyire tesznek eleget az androidos fejlesztők a különféle korhatár-besorolásoknak.

A lap összesen 36 problémás játékot talált, amelyek túl véresek és erőszakosak voltak, ennek ellenére mégis gyerekeknek ajánlott programként voltak elérhetők az áruházban. Ilyen játék volt például a Mad Max Zombies nevű alkotás, amelyet 3 éves kortól ajánlottak a készítők – miközben a képernyőn bőséggel folyt a vér. Egy másik játékban, a Baby Panda Dental Care nevű programban a felhasználónak kellett eltávolítania egy panda már lyukas fogait. Bár ebben nem volt vér, a szoftver felülete és témája, valamint a bevillant képek még egy felnőtt számára is ijesztőek voltak.

©

Egy, a lapnak nyilatkozó játékfejlesztő szerint a Google rendszerint bekéri a programok korhatárra vonatkozó információit, ezeket azonban nem ők, maguk a készítők rögzítik. Az ő felelősségük, hogy az adatokat hitelesen töltsék ki, ám többen szándékosan félrevezetik a rendszert.

A Wired cikkének hatására a Google több problémás játékot is eltávolított az áruház felületéről, illetve frissítette a korhatárra vonatkozó besorolást – immár a helyes adatokkal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három európai ország szállt be Trump abortuszellenes kampányába, Magyarország mellett a lengyelek és Lukasenka

Három európai ország szállt be Trump abortuszellenes kampányába, Magyarország mellett a lengyelek és Lukasenka

24 óra alatt 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban

24 óra alatt 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban

Alkotmányellenessé nyilvánították a beteg magzatok abortuszát Lengyelországban

Alkotmányellenessé nyilvánították a beteg magzatok abortuszát Lengyelországban