szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Firefox következő, stabil verziója már két olyan funkciót is tartalmaz majd, amitől biztonságosabb és nyugodtabb lehet a netezés.

Jó ideje dolgozik már azon a Mozilla, hogy a Firefox böngészőt használók biztonságosan és nyugodtan tudjanak internetezni. Ennek érdekében most két nagyon fontos dolgot készítettek el: a 68-as verziószámmal ellátott Firefox nemcsak a kirptopénz-bányászatot tiltja le, de a fingerprintinget is.

Ez utóbbiról valószínűleg még kevesen hallottak, pedig egy igencsak problémás módszerről van szó. A lényege, hogy egy weboldalon futó szkript megpróbálja "lefotózni" a számítógépünk aktuális beállításait, hogy aztán ezeket az adatokat felhasználva később követhessen bennünket a site – még akkor is, ha töröljük a sütiket és az előzményeket. Az ilyesmit tartalmazó oldalt akár jelenthetjük is.

 

A kripropénz-bányászat ehhez képest "csak" idegesítő, hiszen a különböző weboldalakra olyan tartalmakat tesznek, amelyek képesek kihasználni a felhasználó gépének erőforrását, így bányászva a segítségével kriptopénzt.

A Mozilla mindehhez a Disconnect nevű szervezettel közösen olyan kódot rejtett el a böngészőben, ami megakadályozza az átverős oldalak betöltődését.

A Firefox néhány héten belül érkező stabil verziója már tartalmazni fogja ezt a két funkciót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészárosé a legnagyobb családi vállalkozás, és ezen a válása sem fog változtatni

Mészárosé a legnagyobb családi vállalkozás, és ezen a válása sem fog változtatni

Az USA visszaállított minden ENSZ-szankciót Iránnal szemben

Az USA visszaállított minden ENSZ-szankciót Iránnal szemben

Mutatjuk, milyen maszkokat NEM kell hordani a koronavírus-járvány idején

Mutatjuk, milyen maszkokat NEM kell hordani a koronavírus-járvány idején