szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint egy évtizeden át dolgozott két román hacker azon, hogy minél több pénzt és adatot lophasson amerikai számítógépekről.

Börtön vár arra a két román hackerre, akik még 2007-ben kezdték el átverni áldozataikat az általuk készített rosszindulatú program segítségével. Radu Miclaus és Bogdan Nicolescu mintegy 400 ezer számítógépet fertőzött meg az Egyesült Államokban, majd bankkártya-, illetve személyes adatokat loptak a felhasználóktól.

A két bűnöző még 2007-ben fejlesztett ki egy malware-t, ami e-mailek mellékleteként terjedt el. Amikor azt megnyitották, a kód települt, majd ezek után már kamu weboldalak segítségével (amelyeket különböző pénzintézetek valódi oldalairól másoltak le) loptak pénzt és adatokat az áldozatoktól. Emellett kriptopénz-bányászatra használták a gépek erőforrásait, a felhasználó címlistáját pedig újabb áldozatok becserkészésére. A vírusvédelmet a program szintén kikapcsolta a gépen.

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium közlése szerint a két román hacker több millió dollárt lopott el az évek során. A börtönbüntetésük letöltése augusztus 14-én kezdődhet el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Találtak valami ijesztőt a Xiaomi telefonokon

Miért is ne bíznának a felhasználók egy olyan előretelepített alkalmazásban, amelynek éppen az a feladata, hogy biztonságban tartsa a telefont? Mint kiderült, a Xiaomi-eszközöknél ez nem egészen így sikerült.

A hazai légiiparban is kifejlesztik a kormánybarát-felismerő rendszert

A hazai légiiparban is kifejlesztik a kormánybarát-felismerő rendszert

Boldog István kémiailag kasztrálná a pedofilokat

Boldog István kémiailag kasztrálná a pedofilokat

Egészen elképesztő mértékben, 428%-kal ugrott meg a profit a Nintendónál

Egészen elképesztő mértékben, 428%-kal ugrott meg a profit a Nintendónál