szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Emlékszik még a Facebookra bejött színes posztokra? Egy közelgő fejlesztés ezt igyekszik még hivalkodóbbá tenni, igaz, többeket valószínűleg idegesíteni fog.

Éveken át a Facebook üzenőfalának tisztaságát és a bejegyzésírás egyszerűségét hangsúlyozta Mark Zuckerberg és csapata, ám 2016-ban végül beadták a derekukat: megcsinálták a funkciót, amivel azóta színes posztokat is lehet írni, pontosabban hátteret adni a szövegeknek.

A módosítást sokan már akkor sem kedvelték, mondván, az ilyen-olyan színű bejegyzések nem valók a kék és fehér színnel dolgozó oldalra. Számukra lehet most rossz hír egy újabb, ehhez kapcsolódó fejlesztés, amit a Social Media Today vett észre: a betűtípus is változtatható lesz.

©

A valószínűleg már tesztelés alatt álló újdonságról egy képernyőkép is terjedni kezdett. Ez alapján tudni, hogy a Facebook öt másik betűtípust (Fancy, Simple, Clean, Headline és Casual) tervez bevezetni. Ugyanezek használhatók egyébként a közösségi oldal Történetek részén is, vagyis túl nagy újításra azért senki ne számítson.

Az azonban jelzésértékű, hogy Zuckerbergék bővíteni kívánják a posztok írásának lehetőségét, még ha az nem is lesz mindenki számára szimpatikus: már a megosztott fotó alapján is látható, milyen betűtípusokkal dolgozhatnak majd a felhasználók, amik a hírfolyamban feltűnve elég érdekes eredményt hozhatnak.

Hogy a funkciót mikor teszik elérhetővé, illetve egyáltalán bekapcsolják-e szintén nem ismert. Ne feledjük, több dolgot is tesztelni szoktak, de ezek közül nem mindent élesítenek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!