szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az 5G megjelenése és az előfizetők számának folyamatos növekedése miatt egyre kevesebb a kiadható telefonszám Japánban. Szerencsére van megoldás.

Az 5G-s hálózatok elterjedéséhez nemcsak megfelelő háttértechnika szükséges, az azokon kommunikáló mobilok is kellenek hozzá.

Japán viszonylag előrehaladott fázisban tart mindkét téren, miközben egy furcsa kényelmetlenséget is orvosolni próbálnak: kezdenek kifogyni a 11 számjegyű telefonszámokból, a "készlet" ugyanis véges, csupán 2022-ig tart ki – írta a Japan Times.

Minden azért nincs veszve, a japán Belügy- és Kommunikációs Minisztérium már előállt egy tervvel, amely szerint az elkövetkező években a mobilszámok 14 számjegyre növelésével oldanák meg a néhány éve már köztudott problémát. Az illetékesek úgy számolnak, a vadonatúj hívószámok révén jó időre elegendő,

10 milliárd új telefonszámot kreálhatnak.

A minisztériumi tervét a japán lap szerint a helyi három legnagyobb szolgáltató, a KDDI, az NTT Docomo, valamint a SoftBank elfogadta, és ha minden jól alakul, 2021 vége előtt már használatba is kerülhetnek.

Az új telefonszámok más előhívóval, a 020-al kezdődnek, míg a jelenlegi, a csak 11 számjegyből állók 070, 080, illetve 090-el. A minisztérium szerint az új számokból idén március végéig több mint 30 milliót regisztráltak már a szolgáltatók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

5G-vel működő videohívást teszteltek Győrben

5G-teszthálózatot indított Győrben a Telenor. A Széchenyi István Egyetemmel közösen végzett tesztek során Magyarországon először mutattak be a nyilvánosság számára okostelefonon 5G-s videohívást.

Megfosztaná a Színművészetit jogi képviseletétől a kuratórium

Megfosztaná a Színművészetit jogi képviseletétől a kuratórium

Orbán: Hiába nevezik át a kvótát, attól még kvóta marad

Orbán: Hiába nevezik át a kvótát, attól még kvóta marad

Győrfi Pál visszatért, és felvett egy maszkot

Győrfi Pál visszatért, és felvett egy maszkot