szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dél-Szudán Ugandához közeli határánál keresett menekülttábort Tim Hopper, ám egy feliratra bukkant helyette.

Furcsa dologra bukkant Tim Hopper kiberbiztonsági kutató, amikor a Google térképét nézegette. A szakember a Yida menekülttábort kereste Dél-Szudánban, közel az ugandai határhoz, amikor egyszer csak a

DEMO

szót olvashatta a térképen. A felirat a közép-afrikai ország dél-keleti részén, ezen a koordinátán tűnt fel, és még most, a cikk írása közben is olvasható.

©
©

Hogy pontosan miért került oda, nem tudni, a Google szóvivője csak annyi közölt, hogy már orvosolták a problémát. Hopper szerint minden bizonnyal véletlenül lett nyilvános a felirat, valószínűleg egy folyamatban lévő feladatot tettek elérhetővé.

Hogy milyen sokáig szerepelt a nyilvános térképen a felirat, arról sem tudni semmit, mindenesetre Dél-Szudán Ugandával közös határvidékét – ahogy a BBC fogalmaz – a világ legnagyobb része figyelmen kívül hagyja.

Ha máskor is tudni szeretne a Google Térkép érdekes részleteiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlovákiában csak negatív teszttel lehet majd munkába menni

Szlovákiában csak negatív teszttel lehet majd munkába menni

Ez a fogkefe rásegít, ha úgy érzékeli, nem mossa rendesen a fogait

Ez a fogkefe rásegít, ha úgy érzékeli, nem mossa rendesen a fogait

Milyen járvány? Tele volt a Copacabana a hétvégén

Milyen járvány? Tele volt a Copacabana a hétvégén