szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felhőszolgáltatásukkal kapcsolatos partnerséget jelentett be a Microsoft és az Oracle, annak érdekében, hogy a felhasználók a legjobbat tudják kihozni a két vállalat immár összekapcsolt szolgáltatásából.

Szövetségre lép a Microsoft és az Oracle: közvetlen hálózati kapcsolaton keresztül kötik össze felhőiket, a Microsoft Azure-t és az Oracle Cloudot. A megállapodás túlmutat két felhő közvetlen összekötésén, ugyanis magába foglalja a teljes körű átjárhatóságot is.

Az Oracle esetében ez a szövetség azt jelenti, hogy az ügyfeleik olyan szolgáltatásokat futtathatnak majd az Azure-on, mint az Oracle E-Business Suite és az Oracle JD Edwards, miközben továbbra is Oracle adatbázist használhatnak az Oracle felhőben. Bár az ilyesfajta szövetség viszonylag szokatlan lényegében versengő felhők között, a MS Azure és az Oracle Cloud összekapcsolásával már felvehetik a versenyt az olyan, hasonló területen (is) nyomuló konkurensekkel, mint az Amazon vagy a Google.

A Microsoft szerint a megállapodás egyik fő mozgatórugója volt, hogy a két vállalat ügyfelei bármelyik szolgáltatásba be tudjanak jelentkezni az azonosítójukkal, függetlenül attól, hogy azt melyik cégtől kapták a kettő közül. Az Oracle-alkalmazások már használhatják azonosító szolgáltatásként az Azure Active Directoryt, bár ez a funkció jelenleg csak a korai előnézetben érhető el.

„A Fortune 500-as listán szereplő vállalatok 95 százaléka az Azure-t használja felhőként” – mondta Scott Guthrie, a Microsoft felhő és mesterséges intelligencia divíziójának ügyvezető alelnöke, hozzátéve, hogy ez most kibővül az Oracle vállalati szakértelmével, és így a jövőben az eddigieknél is jobban tudnak segíteni majd az ügyfeleiknek, hogy felhőbe küldjék vállalati alkalmazásaikat, adatbázisaikat.

Az Oracle kifejtette, hogy a két vállalat már évtizedek óta kiszolgálja a vállalati ügyfeleket. Ezzel a szövetséggel a meglévő alkalmazások egész sorát helyezhetik át felhőbe a közös ügyfelek, anélkül, hogy bármit meg kellene építeniük, és megőrizhetik a már megtett beruházásaikat.

Jelenleg a két felhő közötti összeköttetés az Azure US Eastre és az Oracle ashburni adatközpontjára korlátozódik, azonban a két vállalat azt tervezi, hogy a jövőben más régiókra is kiterjesztik az együttműködést.

Ha máskor is tudni szeretne a technológiai iparág fontos momentumairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A civakodó belga pártok egyezsége kellene a járvány elleni küzdelemhez

A civakodó belga pártok egyezsége kellene a járvány elleni küzdelemhez

Óriáskígyót találtak az út menti árokban Dunaharasztiban

Óriáskígyót találtak az út menti árokban Dunaharasztiban

Európai Szuperkupa: 2100 Bayern-szurkoló utazna Budapestre

Európai Szuperkupa: 2100 Bayern-szurkoló utazna Budapestre