szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dylan kódnév alatt olyan eszközön dolgozik az Amazon, amelyik felismeri, hogy a viselője éppen milyen hangulatban van. Arról egyelőre még nincsen információ, hogy mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba.

A Bloomberg számolt be egy igen érdekes fejlesztésről: az Amazon állítólag olyan, csuklón viselhető eszközön dolgozik, amelyik érzékelné, milyen hangulatban van a viselője. Ezen érzelmek közé tartozik például a bánat, az öröm, a düh, az unalom, az undor vagy a stressz. A Bloomberg az Amazontól származó belső dokumentumra hivatkozik.

A különleges karkötő egészségügyi és wellnesstermékként szerepel az idézett dokumentumban. Azzal a Lab126 hardverfejlesztő csapattal dolgoznak együtt, akik részt vettek a Fire telefon és az Echo okoshangszóró készítésében, illetve az Alexa fejlesztését végző szoftvercsapatot is bevonják. Az okostelefonos appal együttműködő karkötőn mikrofonok vannak, és az ezek mögött álló szoftver (illetve mesterséges intelligencia) a viselő hangjából következtet az érzelmekre. A technológia az emberrel való „együttélés” során egyre jobbá válna, és akár tanácsokat is adhatna, amelyek az adott érzelemmel volnának összefüggésben.

Egyelőre még nem világos, hogy milyen stádiumában tart a fejlesztés, vagy hogy mikor lehet kereskedelmi termék belőle, bár a Bloomberg belső informátora már bétatesztelésről beszél. Csak épp azt nem árulta el, hogy ez a hardver-prototípusra, az érzelemazonosító szoftverre, vagy mindkettőre vonatkozik-e.

Az Amazon egyelőre nem kommentálta az értesüléseket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Verekedtek, disznóbelsőséget dobáltak egymásra tajvani parlamenti képviselők – videó

Verekedtek, disznóbelsőséget dobáltak egymásra tajvani parlamenti képviselők – videó

Jelentés mondja ki, hogy új metrókocsikat küldött Magyarországra a Metrowagonmash

Jelentés mondja ki, hogy új metrókocsikat küldött Magyarországra a Metrowagonmash

Gyártási hiba árnyékolja be az AstraZeneca vakcinájának hatásosságát

Gyártási hiba árnyékolja be az AstraZeneca vakcinájának hatásosságát