szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár az új MacBook Air sem csúnya, a sebességet illetően más a kérdés: a 2019-es modellben lévő SSD kevésbé fürge.

A belépő MacBook Pro mellett a könnyebb Air laptopját is frissítette az Apple a múlt héten, de aki utóbbira pályázik, könnyen lehet, hogy mégsem amellett dönt majd: az a gép ugyanis lassabb, mint a korábbi ugyanilyen modell.

Minderre egy francia hírportálnak, a Consomac nyomozásának hála derült fény, amely kíváncsi lett, mennyire gyors a 2019-es verzió. Sajnos csalódniuk kellett: a készülék 35 százalékkal gyengébb eredményt produkált a Blackmagic Disk Speed Test nevű sebességmérő egyik vizsgálatán.

A portál szerint a jelenség a laptopba szerelt SSD miatt van, a meghajtó olvasási sebessége ugyanis lassabb, mint a korábbi eszközé. Az előző, 2018-as modell 2 GB/s-os teljesítményt kínál ezen a téren, a mostani masina viszont 1,3-at. Az írás viszont gyorsabb, igaz, a különbség alig érzékelhető: az újon 1 GB/s-on pörögnek az adatok, míg az előzőn 0,9 GB/s-os sebességgel.

A portál számításai szerint az olvasás oldalán jelentkező mínusz miatt összességében 35 százalékkal gyengébb az új Air ennél a feladatnál, ha az előző, ugyanilyen felszereltségű eszközhöz hasonlítjuk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Távozik posztjáról az Apple egyik legfontosabb embere, Phil Schiller

Távozik posztjáról az Apple egyik legfontosabb embere, Phil Schiller

Egyiptom: Musk téved, a piramisokat nem a földönkívüliek építették

Egyiptom: Musk téved, a piramisokat nem a földönkívüliek építették

Elloptak és totálkárosra törtek egy Volánbuszt Fejér megyében

Elloptak és totálkárosra törtek egy Volánbuszt Fejér megyében